Αθλητισμος

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Γκερντ Μίλερ

Σε ηλικία 75 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ © WIKIPEDIA
Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ © WIKIPEDIA

Γκερντ Μίλερ: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου.

Την είδηση για το θάνατο του Γκερτ Μίλερ μετεδωσε πρώτη η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία ανέφερε πως ο “bomber”, όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, κατέγραψε 605 συμμετοχές και 563 γκολ από το 1964 μέχρι και το 1979.

Ο θρυλικός Γκερτ Μίλερ κατέκτησε 14 τίτλους με τον γερμανικό σύλλογο, δύο τρόπαια με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας, ενώ κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν στη Μπουντεσλίγκα (365) αλλά και του πρώτου σκόρερ επτά φορές.

Οι πολλαπλοί τίτλοι και διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο τον κατατάσσουν στους σημαντικότερους του αθλήματος όλων των εποχών ενώ στις εκλογές της IFFHS για την ανάδειξη των καλύτερων του 20ού αιώνα, κατέλαβε την 13η θέση.

Μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου.

Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ © WIKIPEDIA
Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ © WIKIPEDIA

Το 2008, το στάδιο της γενέτειρά του στο Νέρντλινγκεν, χωρητικότητας 10.000 θεατών, μετονομάστηκε σε «Στάδιο Γκερντ Μύλερ». 

Το 2011 υπήρξε ένα από τα 15 πρώτα μέλη που εισήχθησαν στην Αίθουσα FIFA Hall of Fame στην Πατσούκα, της πολιτείας Ιδάλγο του Μεξικού.

Το 2015 ο σύλλογος ανακοινώνει στην επέτειο των 70ών γενεθλίων του πως ο Γκερντ Μύλερ πάσχει από Αλτσχάιμερ και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής είναι σοβαρά άρρωστος. Η Μπάγερν παρά ταύτα τον ενσωμάτωσε στη ζωή του συλλόγου.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, παρέμεινε στο βαυαρικό σύλλογο για μεγάλο χρονικό διάστημα ως προπονητής νέων.

Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ © WIKIPEDIA
Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ © WIKIPEDIA

Η δήλωση του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου

Με τη γνωστοποίηση του θανάτου του Γκερντ Μίλε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Herbert Hainer:

«Σήμερα είναι μια θλιβερή, σκοτεινή μέρα για την FC Bayern και όλους τους οπαδούς της. Ο Γκερντ Μίλερ ήταν ο μεγαλύτερος επιθετικός που υπήρξε ποτέ, και εξαιρετικός άνθρωπος και χαρακτήρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είμαστε όλοι ενωμένοι στο βαθύ πένθος με τη σύζυγό του Uschi καθώς και την οικογένειά του. Η FC Bayern δεν θα ήταν η λέσχη που όλοι αγαπάμε σήμερα χωρίς τον Gerd Müller. Το όνομα και η μνήμη του θα μείνουν για πάντα».

Η δήλωση του τερματοφύλακα Oliver Kahn

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ίσως κορυφαίος Γερμανός τερματοφύλακας και επί χρόνια αρχηγός της Μπάγερν Oliver Kahn, δήλωσε για το θάνατο του Γκερντ Μίλερ:

«Η είδηση ​​του θανάτου του Γκερντ Μίλερ μας στεναχωρεί βαθιά όλους. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία της FC Bayern, τα επιτεύγματά του είναι ασυναγώνιστα μέχρι σήμερα και θα είναι για πάντα μέρος της μεγάλης ιστορίας της FC Bayern και ολόκληρου του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ως παίκτης και ως άτομο, ο Γκερντ Μίλερ αντιπροσωπεύει την FC Bayern και την εξέλιξή της σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο όπως κανένας άλλος. Ο Γκέρντ θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ