Αυτοκινηση

Ypres Rally Belgium: O Thierry Neuville συνεχίζει να ηγείται

Ο Tanak χάνει την 3η θέση και την «παραχωρεί» στην Toyota

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Ράλι Βελγίου - Η 2η μέρα: Οι Ειδικές Διαδρομές, οι νικητές και το συνταρακτικό συμβάν με τον Takamoto Katsuta

Σήμερα, Σάββατο 14 Αυγούστου, ήταν η 2η μέρα του Ράλι Βελγίου (Ypres Rally Belgium) και όσο ήπιο και προβλέψιμο ήταν το δεύτερο σκέλος της ημέρας, τόσο επεισοδιακό ήταν το πρωινό. Αρχικά να σημειώσουμε ότι ο Thierry Neuville, με Hyundai i20, κρατάει σταθερά τα ηνία και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρξε ακριβής και πολύ προσεκτικός. Δήλωσε δε κάποια στιγμή ότι ενώ θα μπορούσε να πάει πιο γρήγορα δεν θέλει επ’ ουδενί να ρισκάρει. Ωστόσο, παρόλο την έλλειψη ρίσκου κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά από τον Breen και αυτή τη στιγμή να τους χωρίζουν 10.1 δευτερόλεπτα.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Στην πρώτη κιόλας Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας, ο Pierre-Louis Loubet, με Hyundai i20, έπεσε σε ένα χαντάκι και ενώ προσπάθησε να βγάλει το αυτοκίνητο από εκεί με τη συμβολή πολλών θεατών που είχαν προσέλθει για να τον βοηθήσουν να συνεχίσει, αυτό εντέλει απεδείχθη αδύνατο.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Λίγη ώρα μετά, περίπου στα 2/3 της ίδιας Ε.Δ. (την 9η του αγώνα συνολικά), ο Ott Tanak, με Hyundai i20, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να αλλάξει λάστιχο, αλλά δυστυχώς ο γρύλος του είχε σπάσει και ως εκ τούτου αντί για 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα που συνήθως παίρνει στα πληρώματα να αλλάξουν λάστιχο, ο Tanak ξόδεψε περίπου 3 λεπτά. Το πρόβλημα ήταν ότι λίγα δευτερόλεπτα αφού ξεκίνησε, ο ομόσταυλός του Craig Breen βρέθηκε λίγα εκατοντάδες μέτρα πίσω του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Tanak ενημερώθηκε για το τι συνέβαινε, καθότι δεν είχε δει ότι ο Breen ήταν από πίσω του, και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να τον αφήσει να περάσει και μετά να συνεχίσει.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Στο τέλος της Ε.Δ. ο Breen φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον Tanak και είπε ότι έπρεπε να είχε κάνει στην άκρη νωρίτερα διότι αυτό πολύ πιθανό του κόστισε πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ο Tanak από την άλλη ισχυρίστηκε ότι μέσα στον πανικό δεν είχε μετρήσει πόση ώρα του πήρε η αλλαγή λάστιχου και δεν είδε καν τον Breen πίσω του. Δυστυχώς αυτό το συμβάν «πέταξε» τον Tanak από το 3ο βάθρο, και άφησε τη θέση ανοιχτή για τα Toyota τα οποία πια κατέχουν τις επόμενες τρεις θέσεις, με τον Elfyn Evans να είναι αυτή τη στιγμή στην 3η θέση, τον Kalle Rovanpera στην 4η (με μόνο 3.3 δευτερόλεπτα διαφορά), και τον Sebastien Ogier στην 5η (με 3.7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Rovanpera).

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Το πιο συνταρακτικό συμβάν της ημέρας ωστόσο συνέβη στην 2η Ε.Δ. (της ημέρας), όταν ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, λίγα εκατοντάδες μέτρα μετά την εκκίνηση έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα το οποίο τον έβγαλε εκτός δρόμου και εκτός αγώνα για την ημέρα. Η Ε.Δ. αρχικά ακυρώθηκε, αλλά μετά αποφάσισαν να κάνουν επανεκκίνηση «restart» για όσους δεν είχαν μπει σε αυτή. Και τα δύο μέλη του πληρώματος ευτυχώς είναι καλά.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Αναμένουμε τις 4 τελευταίες Ε.Δ. της Κυριακής για να δούμε εάν επιτέλους θα καταφέρει η Hyundai να ανέβει στο πρώτο βάθρο και να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς που χρειάζεται.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο


*Φωτό: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ