Αθλητισμος

Oλυμπιακοί Αγώνες: Στην 5η θέση ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Έμεινε εκτός μεταλλίων αλλά έγραψε ιστορία ο Έλληνας κολυμβητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Εκτός βάθρου ο Κριστιάν Γκολομέεβ, κατέλαβε την 5η θέση στα 50μ. ελεύθερο - Η καλύτερη θέση Έλληνα κολυμβητή μετά το 1986
O KΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ 50Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ | ΦΩΤΟ: EPA/PATRICK B. KRAEMER

Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Εκτός βάθρου ο Κριστιάν Γκολομέεβ, κατέλαβε την 5η θέση στα 50μ. ελεύθερο - Η καλύτερη θέση Έλληνα κολυμβητή μετά το 1986

Ιστορία έγραψε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 28χρονος έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης που αγωνίστηκε σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης εκτός της Αθήνας. Με 21.72 κατέλαβε την 5η θέση στα 50μ. ελευθ.

Η κακή εκκίνηση στέρησε από τον Κριστιάν Γκολομέεβ μία καλύτερη θέση στην οκτάδα της κολυμβητικής κούρσας στο στυλ της «μιας ανάσας». Όσο κι αν προσπάθησε στα τελευταία μέτρα δεν κατάφερε να «μαζέψει» τον χρόνο. Ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην 5η θέση, την οποία μοιράστηκε με τον Μπενζαμίν Πράουντ, δευτεραθλητή Ευρώπης του 2021, σε αυτό το στυλ. Με αυτή τη θέση ο Γκολομέεβ έγινε ο 2ος Έλληνας που έρχεται 5ος στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την 5η θέση του Σπύρου Γιαννιώτη στα 1500μ. ελευθ.  

«Είμαι λίγο απογοητευμένος. Κυνηγούσα το μετάλλιο. Αν το δούμε πιο γενικά Δεν μπορούσα να μην είμαι ευχαριστημένος αφού τερμάτισε πέμπτος σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Είμαι ευχαριστημένος. Συνεχίζουμε επόμενος στόχος οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράγμα. Την ώρα που τερμάτισα και είδα ότι είμαι πέμπτος στεναχωρήθηκα, αλλά όλα καλά», δήλωσε ο πρωταθλητής μας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και πάλι αθλητής από τις ΗΠΑ. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κάλεμπ Ντρέστλερ με 21.07 (ολυμπιακό ρεκόρ). Ήταν το 4ο χρυσό μετάλλιο του Ντρέσλερ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Φλοράν Μανοντού (Γαλλία), όπως και στο Ρίο, ήρθε 2ος (21.55), και 3ος ο Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία).

Η κατάταξη του τελικού:

Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ)
Φλοράν Μανοντού (Γαλλία)
Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία)
Μίκαελ Άντριου (ΗΠΑ)
Κριστιάν Γκολομέεβ (Ελλάδα)
Μπέντζαμιν Πράουντ (Μ. Βρετανία)
Λορέντσο Ζατζέρι (Ιταλία)
Τομ ντε Μπουρ (Ολλανδία)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ