Αθλητισμος

Τόκιο: Χρυσή Ολυμπιονίκης μία 13χρονη στο σκέιτμπορντ γυναικών

Στο βάθρο ανέβηκαν δύο 13χρονες και μια 16χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H χρυσή Ολυμπιονίκης στο σκέιτμπορντ γυναικών, Momiji Nishiya © EPA / JIJI PRESS
H χρυσή Ολυμπιονίκης στο σκέιτμπορντ γυναικών, Momiji Nishiya © EPA / JIJI PRESS

Η 13χρονη Momiji Nishiya από την Ιαπωνία κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό άθλημα skateboarding για γυναίκες.

Η μόλις 13 ετών αθλήτρια από την Ιαπωνία ήταν η νικήτρια στο σκέιτμπορντ γυναικών, μία ημέρα μετά το χρυσό μετάλλιο που χάρισε στους διοργανωτές ο Yuto Horigome, στο σκέιτμπορντ ανδρών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Μετά από δεκαετίες στη σκιά των ανδρών που κάνουν σκέιτμπορντ, το μέλλον για τις τολμηρές, ταλαντούχες γυναίκες του αθλήματος μοιάζει ξαφνικά πιο φωτεινά από ποτέ στους Αγώνες του Τόκιο στο Ariake Urban Sports Park.

Η 13χρονη Momiji Nishiya από την Ιαπωνία κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό άθλημα skateboarding για γυναίκες, εμπνέοντας κι άλλα νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. 

 

 

Στο βάθρο ανέβηκαν δύο 13χρονες και μια 16χρονη

Η Momiji Nishiya συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15.26) και έγινε μία από τις νεότερες χρυσές Ολυμπιονίκες  στην ιστορία της διοργάνωσης. Η νεαρή κοπέλα από την Οσάκα είναι μόλις ένα μήνα μεγαλύτερη από την Αμερικανίδα Marjorie Gestring, η οποία ήταν 13 ετών και 267 ημερών όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου, το 1936.

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η επίσης 13χρονη Rayssa Leal από τη Βραζιλία και το χάλκινο στην 16χρονη Funa Nakayama επίσης από την Ιαπωνία.

 

 

«Είμαι χαρούμενη που ακόμα μία σκέιτερ από τη χώρα μου πήρε μετάλλιο» είπε η Momiji Nishiya για την συναθλήτριά της που κατέκτησε την τρίτη θέση. «Θα ένιωθα νευρική και μόνη αν δεν υπήρχε άλλη συμμετοχή από τη χώρα μου για να μπορώ να μιλάω. Η Funa είναι φίλη μου και δεν την βλέπω ανταγωνιστικά». 

Στο τελικό συμμετείχαν 8 αθλήτριες. Οι τέσσερις ήταν έως 16 ετών και οι δύο, οι οποίες κατέλαβαν και τις δύο πρώτες θέσεις, μόλις 13. Μαζί τους ήταν και η 34χρονη βετεράνος του σκέιτμπορντ Alexis Sablone, η οποία δεν κατάφερε να βρεθεί στα μετάλλια.

Πληροφορίες από Guardian, New York Times

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ