Αθλητισμος

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Δεν είναι τυχαία η σύγκριση του Γιάννη με τον Σακίλ Ο’ Νιλ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Guardian, New York Times και Washington Post αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο  © EPA / TANNEN MAURY
Guardian, New York Times και Washington Post αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο © EPA / TANNEN MAURY

Guardian, New York Times και Washington Post αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την χθεσινή νίκη των Μιλγουόκι Μπακς.

Η εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον τελικό του NBA που χάρισε στην ομάδα του το τρόπαιο, προκάλεσε ενθουσιασμό και διθυραμβικά σχόλια από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ του κόσμου. Η Washington Post δε δίστασε να τον παρουσιάσει με τον Shaquille O'Neal, ενώ οι New York Times απέδωσαν την νίκη των  Μιλγουόκι Μπακς σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο Greek Freak του NBA. 

Ωστόσο, δεν Γιάννης δεν έχει ξεχωρίσει μόνο για τις αποδόσεις του μέσα στο γήπεδο, αλλά και για το ήθος, τη σεμνότητα και την ευγένεια που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια. 

Washington Post: Είναι δικαιολογημένες οι συγκρίσεις με τον Ο’ Νηλ

«Τώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής, ήρθε η ώρα να επισημάνουμε ότι οι αδιάκοπες συγκρίσεις με τον Shaquille O'Neal είναι δικαιολογημένες» γράφει η Washington Post σε σημερινό της δημοσίευμα. 

«Και οι δύο παρομοιάζονται με υπερήρωες, και οι δύο πετυχαίνουν καλάθια που κανείς άλλον δεν θα μπορούσε. Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό που έκανε ο Greek Freak: δεν άφησε την ομάδα του για να αναζητήσει περισσότερα χρήματα ή καλύτερη ομάδα. Έμεινε πιστός στους Μπακς και σήμερα, βάζοντας 50 πόντους, τους χάρισε τον πρώτο τους τίτλο στο ΝΒΑ από το 1971».

Guardian: Ο Αντετοκούνμπο ήταν ο μεγάλος σταρ αυτής της σεζόν

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεισε την φετινή χρονιά πετυχαίνοντας 50 πόντους σε έναν από τους μεγαλύτερους τελικούς του NBA και χαρίζοντας στους Μιλγουόκι Μπακς ένα πρωτάθλημα που περίμεναν 50 χρόνια για να κερδίσουν» γράφει η Guardian. 

«Οι Μπακς κέρδισαν σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του Αντετοκούνμπο» συνεχίζει η εφημερίδα Guardian, συμπληρώνοντας πως «ήταν το αστέρι αυτής της σεζόν με όλους τους τρόπους: από το δυνατό του παιχνίδι στο γήπεδο, μέχρι την ταπεινή και σεμνή του στάση στις συνεντεύξεις αλλά και τον τραυματισμό στο αριστερό του πόδι που ξεπέρασε όταν κανείς δεν το περίμενε». 

New York Times: Ο Αντετοκούνμπο  ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης της σειράς

Οι New York Times με τη σειρά τους, αποδίδουν τη χθεσινή νίκη των Μπακς στον 26χρονο Έλληνα με το παρατσούκλι Greek Freak, λέγοντας πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δύσκολη σεζόν λόγω της πανδημίας αλλά και του τραυματισμού του. 

Συγκεκριμένα, οι NYT έγραψαν: 

«Αυτό πρέπει να κάνει o καθένας μας, κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο, να πιστέψει στα όνειρά του», δήλωσε ένας χαρούμενος Γιάννης, Νιγηριανής καταγωγής, μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Ελπίζω να δώσω σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη, την ελπίδα ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πριν από οκτώ και κάτι χρόνια, προτού ξεκινήσω να παίζω στο πρωτάθλημα, δεν ήξερα καν αν θα έχω φαγητό. Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στο δρόμο».

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποιος θα κηρυχθεί ο πιο πολύτιμος παίκτης της σειράς» συνεχίζουν οι New York Times, αναφέροντας πως έγινε ο πρώτος παίκτης σε τελικό που σκόραρε πάνω από 40 πόντους, έχοντας και πάνω από 10 ριμπάουντς μαζί με 5 μπλοκς. 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ