Αυτοκινηση

Ράλι Εσθονίας: Ο Ott Tanak εκτός συναγωνισμού

Ο Kalle Rovanpera παίρνει τα ηνία και ηγείται του Ράλι Εσθονίας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητα στο Ράλι Εσθονίας 2021
© Red Bull Content Pool / WRC Teams

Ράλι Εσθονίας 2021: Ο Ott Tanak έχασε τον αγώνα, προπορεύεται ο Kalle Rovanpera

Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 8 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.): 4 στο πρωινό σκέλος, οι οποίες μετά επαναλήφθηκαν στο μεσημεριανό. Η μέρα ξεκίνησε με τον Ott Tanak, με Hyundaii 20, να κάνει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας και να ηγείται, με τον Craig Breen, επίσης με Hyundaii 20, και τον Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, να είναι στη 2η και 3η θέση, με 0.3 και 1.3 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.

Αυτοκίνητα στο Ράλι Εσθονίας 2021
© Red Bull Content Pool / WRC Teams

Από την δεύτερη όμως Ε.Δ., όπου τρύπησε το μπροστά δεξί λάστιχο, έγινε σαφές ότι η κακή τύχη του τέως Εσθονού πρωταθλητή δεν έχει τελειώσει για φέτος, και η νίκη που τόσο λαχταρούσε να πάρει στη χώρα του, δεν πρόκειται να έρθει. Όντας 7ος στην κατάταξη με τον χρόνο που έχασε, συνέχισε στην 3η Ε.Δ. όπου συνέβη κάτι που σπανίως βλέπουμε: τον Tanak να κάνει λάθος. Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε εκτός δρόμου σε ένα χωράφι, και όταν μπόρεσε και επανέφερε το αυτοκίνητο στο δρόμο διαπίστωσε ότι είχαν τρυπήσει 2 λάστιχα. Εκεί είχαν τελειώσει όλα. Βγήκε αμέσως εκτός Ε.Δ. έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει για την ημέρα.

Αυτοκίνητα στο Ράλι Εσθονίας 2021
© Red Bull Content Pool / WRC Teams

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, μηχανικής όμως φύσεως, από την 2η Ε.Δ. της ημέρας, τα οποία συνέχισαν και στην επόμενη, σε σημείο που έπρεπε να σταματήσει εντελώς, και βρίσκεται πια εκτός συναγωνισμού. Λάστιχο έπαθε και ο Thierry Neuville, με Hyundaii 20, χωρίς όμως πρόβλημα στην ανάρτηση (ευτυχώς!). Δυστυχές ήταν το γεγονός ότι ενώ ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, πήγαινε πολύ καλά μέχρι και την 3η Ε.Δ.της ημέρας, και κατείχε την 3η θέση στην κατάταξη, είναι πλέον εκτός αγώνα καθότι ο συνοδηγός του υπέστη τραυματισμό στην μέση.

Αυτοκίνητα στο Ράλι Εσθονίας 2021
© Red Bull Content Pool / WRC Teams

Αυτή τη στιγμή, η κατάταξη έχει ως εξής: 1ος ο Kalle Rovanpera, 2ος ο Craig Breen με διαφορά 8.5 δευτερόλεπτα, και 3ος Thierry Neuville (ο οποίος «έκλεψε» την 3η θέση από τον Sebastien Ogier) με διαφορά 53.4 δευτερόλεπτα.

HIGHLIGHTS Stages 2 - 5 / WRC - Rally Estonia 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ