Αθλητισμος

Μπενίτεθ - Έβερτον: Ζητά ενότητα και λήθη στο «κόκκινο» παρελθόν

Είναι γεγονός! ο Μπενίτεθ στην Έβερτον και το δύσκολο παρελθόν με δηλώσεις για «μικρό κλαμπ»

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rafacentral.jpg

O Ράφα Μπενίτεθ με υπογραφή είναι πλέον προπονητής της Έβερτον και αυτό είναι δύσκολο εξαιτίας της θητείας του στην Λίβερπουλ αλλά ζητά ενότητα και λήθη.

Δεν είναι και μικρό πράγμα να έχεις περάσει από τη Λίβερπουλ, να έχεις κατακτήσει μαζί της ένα Τσάμπιονς Λιγκ και να είσαι αγαπητός στους φίλους της Έβερτον. Για την ακρίβεια είναι αδύνατον αυτό. Οι δύο ομάδες μοιράζονται το μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας, με τα ζαχαρωτά να είναι ο μισητός αντίπαλος των κόκκινων. Οι μάχες των δύο ομάδων κάθε χρόνο, παίζουν στην bet 365 με πάρα πολλά στοιχήματα, με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο!

Κάπου εδώ λοιπόν ήρθε η μεταγραφή του Μπενίτεθ στην Έβερτον για να αντικαταστήσει τον Κάρλο Αντσελότι που τάραξε τα νερά και εξόργισε τους «Εβερτόνιανς».

_20_rafael_benitez_first_interview_as_everton_manager_-_youtube.jpg

Η υπογραφή Μπενίτεθ στην Έβερτον

Ο 61χρονος Ισπανός υπέγραψε πριν λίγες επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη ως αντικατάστασης του Αντσελότι με τριετές συμβόλαιο. Ο Φαράντ Μοσιρί, ο πλειοψηφικός μέτοχος που ηγήθηκε της αναζήτησης προπονητή, ισχυρίστηκε ότι ο Μπενίτεθ ήταν «ο καλύτερος άνθρωπος» που θα μπορούσε να βρει και να ταιριάζει με τη φιλοσοφία του συλλόγους.

Το αμφιλεγόμενο ραντεβού Μπενίτεθ - Έβερτον

Ο Μπενίτεθ είναι το πιο αμφιλεγόμενο διοικητικό ραντεβού στην ιστορία της Έβερτον και μόνο ο δεύτερος που έχει καταφέρει τόσο στην Έβερτον όσο και στη Λίβερπουλ μετά τον Γουίλιαν Έντουαρντ Μπάρκλεϊ τον 19ο αιώνα. Υπέστη bulling και απειλές πριν υπογράψει τo συμβόλαιο, και η αστυνομία του Μερσεϊσάιντ ερευνά ένα πανό που έγραφε «Ξέρουμε που μένεις». Ο Μπενίτεθ, ωστόσο, προέτρεψε τους φιλάθλους της Έβερτον να αφήσουν στην άκρη τη βεντέτα με τη Λίβερπουλ για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

_20_rafael_benitezyoutube.png

Κατανόηση, αλλά...
Ο Μπενίτεθ ήταν ανέκαθεν πράος. Δήλωσε χαρακτηριστικά για αυτήν την κίνηση με το πανό και τις αντιδράσεις: «Ξέρω τι σημαίνει για τους Εβερτόνιανς. Γνωρίζω τι σημαίνει για τους ανθρώπους στην πόλη και το πάθος που έχουν. Νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε μαζί τους οπαδούς μας. Φέτος με την πανδημία ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση και το ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς είναι εντελώς διαφορετικό. Η Έβερτον πέρσι ήταν καλύτερη εκτός έδρας παρά εντός και αυτό έχει να κάνει με τις άδειες κερκίδες. Περιμένω από τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν, ούτε να μας μποϊκοτάρουν με την απουσία τους, ούτε να έρθουν στο γήπεδο για να μας κάνουν ζημιά.

Οι αμαρτωλές δηλώσεις

Πολλοί φίλοι της  Έβερτον δεν έχουν συγχωρήσει τον Μπενίτεθ για το σχόλιο που είχε κάνει περί... «μικρού κλαμπ» μετά από ένα ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ το 2007. Την Τετάρτη, ο Ισπανός περιέγραψε την Έβερτον ως έναν υπέροχο και ιστορικό σύλλογο. Βέβαια ότι ξεστομίζεται δεν παίρνεται πίσω κι η δήλωση αυτή έχει γράψει τη δική της ιστορία. 

rafa.jpg

Σχετικά με το παρελθόν και στη Λίβερπουλ

Ο Μπενίτεθ εξήγησε αναφορικά με την καριέρα του: «Έχω προπονήσει στη Μαδρίτη, τη Νάπολι, τη Βαλένθια, την Τενερίφη, την Εξτρεμαδούρα και τη Λίβερπουλ. Σε κάθε ομάδα για την οποία δούλευα, αγωνιζόμουν για αυτούς. Εάν αναλύσετε τα πράγματα σε αυτό το πλαίσιο, αυτό που περιμένετε από τον μάνατζερ σας είναι να παλέψει για το σύλλογό σας και θα το κάνω. Είμαι εδώ, θα παλέψω για λοιπόν, θα προσπαθήσω να κερδίσω κάθε παιχνίδι και δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι αντίπαλοι. Και από όποια ομάδα πέρασα αυτές τις πόλεις οι φίλαθλοι με αγαπούν επειδή έδωσα τα πάντα για αυτούς. Αν το αναλύσετε σε αυτό το πλαίσιο, τότε είναι πολύ σαφές ότι θα κάνω το ίδιο για την Έβερτον.»

Χρονιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Γνωρίζοντας τον Μπενίτεθ, αλλά και τους φίλους της Έβερτον, η χρονιά θα είναι ιδιαίτερα καυτή για τα ζαχαρωτά. Ο κόσμος δεν ξεχνά και οι Άγγλοι έχουν κάποια στάνταρ. Κι η έχθρα ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Έβερτον είναι ένα από αυτά. Στο πρώτο στραβοπάτημα του Μπενίτεθ οι φίλοι της ομάδας θα είναι εκεί για να πικάρουν και να πιέσουν για απόλυση. Ο Ισπανός από την άλλη έχει τεράστια καριέρα και αν τα πράγματα του βγαίνουν, σίγουρα κάποια στιγμή θα τους γυρίσει πίσω, όσο ενωτικός κι αν ακούγεται τώρα. Η συνέχεια επί χόρτου στο Γκούντισον Παρκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ