Αθλητισμος

Τα μάθατε τα νέα με το Βέλγο το σφαγέα;

Το ’σπασα το κυπελλάκι σου το μπλε με τη βιγκόνια

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 270
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7202-16404.jpg

Το ’σπασα το κυπελλάκι σου το μπλε με τη βιγκόνια, που σημαίνει έγινε η ζημιά με τη μικρή Χάιντι που της αρέσει να βολοδέρνει ανέμελη στα ελβετικά λιβάδια. Το χάσαμε το ματσάκι, πατριώτη, και ειλικρινά ακόμη αδυνατώ να καταλάβω γιατί ήμασταν τόσο σίγουροι ότι από τη Βασιλεία θα φεύγαμε αήττητοι. Είχε κανονιστεί κάτι σε επίπεδο ηγετών; Είχαμε μήπως δεσμευτεί πως αν τσιμπήσουμε διπλό ή ισοπαλία θα συνεχίσουμε σαν κράτος να ενθαρρύνουμε τους φοροδιαφεύγοντες να καταθέτουν τις αποταμιεύσεις τους στις ελβετικές τράπεζες;

 

Η ιστορία έγραψε με μεγάλα γράμματα ότι οι Ελβετοί κέρδισαν στην προκριματική φάση τους πάντα αδούλωτους  Έλληνες με δύο γκολ διαφορά έναντι κανενός των Γραικών αποκτώντας προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης και με μικρότερα γράμματα, που θα δυσκόλευαν οποιοδήποτε αρχίζει λόγω ηλικίας νταλαβέρια με την πρεσβυωπία, ότι μετά από άδικη απόφαση του Βέλγου διαιτητή Ντεμπλέκερεν αποβλήθηκε ο αμυντικός Λουκάς Βύντρας.

Αν εμείς θελήσουμε να μεγεθύνουμε τα μικρά γράμματα δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην αδικία που συντελέστηκε εις βάρος μας, οι Ελβετοί, μεθοδικοί και πονηροί όπως πάντα, από την πλευρά τους θα μεγεθύνουν τα μεγάλα γράμματα, ώστε από μίλια μακριά να είσαι σε θέση να διακρίνεις το σκορ. Θα υπενθυμίζουν δε με την πρώτη ευκαιρία ότι είχαν κερδίσει και στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, στο Καραϊσκάκη.

 

Μπορούμε πάλι να υιοθετήσουμε τις δαιμόνιες μεθόδους του στρατηγού της έντυπης αθλητικής δημοσιογραφίας, εκδότη Δημήτρη Μπούζα. Στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του τα «ΣΠΟΡ του Βορρά», τη δεκαετία του ’70, οι σφαγές είχαν την τιμητική τους. Οι περισσότερες εις βάρος του λεβέντη ΠΑΟΚ και του λαού του. Αν το περίπτερο βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο από αυτό που σε έφερε ο δρόμος σου, δεν χρειαζόταν να μπεις στον κόπο να διασχίσεις την άσφαλτο. Διάβαζες κι από εκεί που ήσουν, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Συνήθως έγραφε με κεφαλαία τεραστίων διαστάσεων: ΣΦΑΓΗ - ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΤΙΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ. Και συμπλήρωνε με μικρά γράμματα, που σε ανάγκαζαν να αλλάξεις πλευρά και να πλησιάσεις στο περίπτερο: Αναγκάζοντάς τον μετά από μέτρια εμφάνιση σε ήττα με 2-0!!!

Η μέτρια εμφάνιση δεν οδηγούσε ποτέ στην ήττα από μόνης της. Δεν ήταν ποτέ αποκλειστικά υπεύθυνη για το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ρέφερι, και ειδικά για τον τότε διαιτητή Μίχα ο ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ-ΣΦΑΓΕΑΣ, χρεωνόταν την ατυχή για την ομάδα του Δικεφάλου έκβαση του παιχνιδιού. Τότε ήταν που βγήκε στη Θεσσαλονίκη το περίφημο σλόγκαν: Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει, δεν ηττάται ποτέ!!!  Ή τον σφάζουν ή δεν κερδίζει!!! Πιστός στο διαχρονικό δόγμα Μπούζα και μοναδικός συνεχιστής της παράδοσης ο αδελφός, παμμέγιστος Γιώργος Μίνος. Από τα χείλη του δεν θα ακούσεις ποτέ ότι ο ΠΑΟΚ έχασε!!!

 

Μπορούμε, λοιπόν, να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική και με την Εθνική. Μια Εθνική πρωταθλήτρια Ευρώπης που κινδυνεύει για δεύτερη φορά να αποκλειστεί από τα τελικά ενός Μουντιάλ, έχοντας στον όμιλό της αυτή τη φορά μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις που στο άκουσμά τους και μόνο τα νεύρα παραλύουν, με αποτέλεσμα να κατουριέσαι επάνω σου, όπως το Ισραήλ, η Ελβετία, η Μολδαβία που όλοι κάνουν το παν για να μη βρεθούν στο δρόμο της, η Λετονία που πρωταγωνιστεί 9 στις 10 φορές στη Γιουροβίζιον και το πάντα υπολογίσιμο Λουξεμβούργο, λόγω της ποικιλίας αξιόλογων παικτών που το χαρακτηρίζει αλλά και των προχωρημένων ποδοσφαιρικών συστημάτων που εφαρμόζει. Τα παιχνίδια με την Ελβετία, φαβορί στον όμιλο όπως κι εμείς, τα χάσαμε και τα δύο. Το ένα με κόντρα διαιτησία, άντε να το δεχτώ, το άλλο, στο Καραϊσκάκη, όμως; Μήπως ήμασταν ματιασμένοι; Με το Ισραήλ, την αμέσως επόμενη υπολογίσιμη δύναμη, φέραμε ισοπαλία, αλλά κι εδώ κερδίσαμε με την ψυχή στο στόμα με πέναλτι δώρο των Ισραηλιτών κι έναν παπά με λέιζερ να παρενοχλεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Κανονικά, σε αυτό τον όμιλο θα έπρεπε να έχουμε καθαρίσει με την υπόθεση πρόκριση και να ασχολούμαστε με τον αν οι ζέβρες υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ ή τη Γηραιά Κυρία του ιταλικού Καμπιονάτο Γιουβέντους. Αντ’ αυτού έχουμε μετατρέψει τα παιχνίδια που ακολουθούν σε ντέρμπι που θα μας οδηγήσουν στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ! Κι όλα αυτά εξαιτίας του ανθέλληνα σφαγέα Ντεμπλέκερεν. Αυτός και μόνο αυτός φταίει!!! Να φύγει, λοιπόν, να πάει άλλου!!!

 

info@athensvoice.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ