Αθλητισμος

Euro: Η Ελβετία απέκλεισε στα πέναλτι την Γαλλία

Θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ισπανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Εθνικής Ελβετίας μετά την πρόκριση στους «8»
Οι παίκτες της Εθνικής Ελβετίας μετά την πρόκριση στους «8» © EPA

Με 5-4 επικράτησε η Ελβετία της Γαλλίας στα πέναλτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Euro πέτυχε η Ελβετία το βράδυ της Δευτέρας (27/6) αποκλείοντας την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Τώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ισπανία, που νωρίτερα είχε επικρατήσει με 5-3 της Κροατίας.

Ραμπιό και Ζιρού μετά τον αποκλεισμό από την Ελβετία

Μετά από την κανονική διάρκεια και τη μισάωρη παράταση, το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 3-3, με τις δύο ομάδες να δίνουν ένα πραγματικό show στο χορτάρι. Συγκεκριμένα, οι Ελβετοί ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Σεφέροβιτς στο 15' και να «παγώσουν» τους Γάλλους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση μέχρι και την ανάπαυλα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελβετία έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 αλλά το πέναλτι του Ροντρίγκεζ απέκρουσε ο Γιορίς και κράτησε το σκορ στο 1-0. Η απάντηση των «τρικολόρ» ήταν άμεση και καθοριστική.

Ο Καρίμ Μπενζεμά με δύο γκολ του στο 57' και το 59' έβαλε σε θέση οδηγού τη Γαλλία, η οποία έφτασε και στο 3-1 χάρη σε αριστουργηματικό γκολ του Πολ Πογκμπά στο 75ο λεπτό του αγώνα.

Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, οι Ελβετοί μείωσαν στο 81' με κεφαλιά του Σεφέροβιτς και στο 90' ο Γκαβράνοβιτς με δυνατό σουτ έκανε το 3-3 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξαν πολλά με τις δύο ομάδες εμφανώς κουρασμένες από το γεμάτο ενενηντάλεπτο να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Σε αυτή, μοιραίος για τη Γαλλία ήταν ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ που αστόχησε στο 5ο πέναλτι της ομάδας του, δίνοντας το εισιτήριο για τους «8» στην Ελβετία.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μετά το χαμένο πέναλτι
Ο Κιλιάν Εμπαπέ μετά το χαμένο πέναλτι © EPA

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ