Αθλητισμος

UEFA: Καταργείται το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ τη νέα σεζόν

Τι θα ισχύσει από τη νέα χρονιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UEFA: Στιγμιότυπο από γκολ σε αγώνα του Euro 2020
UEFA: Στιγμιότυπο από γκολ σε αγώνα του Euro 2020 © EPA / ANATOLY MALTSEV

UEFA: Η ανακοίνωση της κατάργησης του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ - Η απόφαση και τι θα ισχύει πλέον.

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (24/6) επίσημα ότι από τη νέα σεζόν (2021-2022) καταργείται το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, η UEFA ανακοίνωσε ότι από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ παρά μόνο του συνολικού αριθμού τερμάτων. Έτσι, αν στο τέλος του δεύτερου αγώνα οι δύο ομάδες έχουν βάλει τον ίδιο αριθμό γκολ, ανεξάρτητα από τα πόσα έβαλε η μία και πόσα η άλλη εκτός έδρας, θα πηγαίνουν στην παράταση δύο 15λεπτων περιόδων. 

Να σημειωθεί ότι το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 1965-66 στο κύπελλο Κυπελλούχων και από το 1969 ίσχυε σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η απόφαση για την κατάργησή του έχει ληφθεί εδώ και περίπου ένα μήνα, από τις 28 Μαΐου από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα. 

uefa.jpg

 

«Το εκτός έδρας γκολ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια, από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε. Η κατάργησή του, ωστόσο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στις προηγούμενες συνεδριάσεις της UEFA τα προηγούμενα χρόνια. Αν και δεν υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων, πολλοί προπονητές, φίλαθλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου εξέφρασαν ανοικτά την άποψή τους υπέρ της κατάργησής του. Οι ομάδες που παίζουν εντός έδρας το πρώτο ματς μέχρι τώρα φοβούνται να επιτεθούν, μήπως δεχθούν ένα γκολ που θα έδινε στον αντίπαλο ένα σημαντικό αβαντάζ. Πολλοί εστίασαν στην αδικία, ειδικά στην παράταση, καθώς η ομάδα που έπαιζε εντός έδρας πολλές φορές έπρεπε να σκοράρει δύο γκολ, αν είχε σκοράρει ένα η εκείνη που έπαιζε εκτός. Σήμερα το εντός έδρας πλεονέκτημα δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο παλαιότερα», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ