Αθλητισμος

Euro 2020: Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τη χαλάρωση μέτρων σε αγώνες

Αυξήθηκε ο αριθμός των θεατών που θα επιτραπούν στο Γουέμπλεϊ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2020 - Στιγμιότυπο από την εντυπωσιακή έναρξη
Euro 2020 - Στιγμιότυπο από την εντυπωσιακή έναρξη © EPA / Alessandra Tarantino / POOL

Euro 2020: Γιατί ανησυχεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες - Τα κρούσματα κοντά στα γήπεδα.

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη χαλάρωση των περιορισμών σε χώρες που φιλοξενούν αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2020, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού κοντά σε γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες.

«Σε μερικές από τις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες, τα κρούσματα της Covid-19 είναι ήδη σε αύξηση στις περιοχές όπου παίζονται οι αγώνες», επισημαίνει ο Ρομπ Μπάτλερ, εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, σε δήλωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επιπλέον αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χωρητικότητα ορισμένων σταδίων αυξήθηκε πρόσφατα, χωρίς να κάνει άμεση αναφορά σε πόλεις ή χώρες. «Μερικά στάδια που φιλοξενούν το τουρνουά αυξάνουν επί του παρόντος τον αριθμό των επιτρεπόμενων θεατών που παρακολουθούν έναν αγώνα». 

Περισσότεροι θεατές στο Γουέμπλεϊ

Οι βρετανικές αρχές έκαναν σήμερα γνωστό ότι περισσότεροι από 60.000 θεατές θα επιτραπεί να μπουν στο στάδιο του Γουέμπλεϊ για τους ημιτελικούς και τον τελικό του τουρνουά, έναντι 40.000 της αρχικής πρόβλεψης.

Στη Δανία, 29 κρούσματα εντοπίστηκαν που έχουν σχέση με τις συναντήσεις του Euro που διεξήχθησαν στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας αυτής. Αυτό αφορά κρούσματα «όπου το πρόσωπο ασθενούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα ή προσβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θεωρητικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον ιό», δήλωσε η Ανέτε Λίκε Πέτρι, υπεύθυνη της υγειονομικής αρχής, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου. Σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα, η χωρητικότητα έχει αυξηθεί σε 25.000 θεατές από τις 17 Ιουνίου, έναντι 16.000 που προβλέπονταν αρχικά.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί με τη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων εδώ και δύο μήνες και την πρόσφατη χαλάρωση των περιορισμών, ο ΠΟΥ δεν σταματά να απευθύνει έκκληση για προσοχή.

«Απέχουμε πολύ από το να είμαστε σε μια κατάσταση εκτός κινδύνου», είχε προειδοποιήσει στις αρχές Ιουνίου ο Χανς Κλούγκε, ο διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή της Ευρώπης, η οποία περιλαμβάνει 53 εδάφη, εκ των οποίων ορισμένα είναι στην κεντρική Ασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ