Αθλητισμος

Euro 2020: Με φινέτσα στους «16» οι Ιταλοί

Προκρίθηκε επίσης η Ουαλία, περιμένει αποτελέσματα η Ελβετία, εκτός διοργάνωσης η απογοητευτική Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία - Ουαλία 1-0 και Ελβετία - Τουρκία 3-1 στους σημερινούς ποδοσφαιρικούς αγώνες του Euro 2020 – Προκρίνονται Ιταλοί και Ουαλοί, ελπίζουν στις ισοβαθμίες οι Ελβετοί
Ο ΜΑΤΕΟ ΠΕΣΙΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ | ΦΩΤΟ: EPA/Alberto Lingria / POOL

Ιταλία - Ουαλία 1-0 και Ελβετία - Τουρκία 3-1 στους σημερινούς αγώνες του Euro 2020 – Προκρίνονται Ιταλοί και Ουαλοί, ελπίζουν στις ισοβαθμίες οι Ελβετοί

Η Ιταλία επικράτησε και της Ουαλίας και το 1-0 την έχρισε νικήτρια του 1ου ομίλου στο Euro 2020, αφήνοντας την αντίπαλό της στη 2η θέση.

Η Ιταλία είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ άουτ και κόντρα στην Ουαλία εδραιώθηκε στην 1η θέση του 1ου ομίλου στο Euro 2020.

Με το 1-0, η "σκουάντρα ατζούρα" ισοφάρισε το ρεκόρ της, παραμένοντας αήττητη επί 30 σερί αγώνες και πλέον περιμένει στη φάση των 16 είτε την Ουκρανία είτε την Αυστρία από τον 3ο όμιλο, για τον αγώνα του Σαββάτου (26/6, 22:00) στο Γουέμπλεϊ.

Την ίδια μέρα αλλά νωρίτερα (19:00), οι Ουαλοί θα αντιμετωπίσουν τον 2ο του 2ου ομίλου (Βέλγιο, Ρωσία, Φινλανδία ή Δανία) στη Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα του Άμστερνταμ.

Με οκτώ νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της, η εντυπωσιακή ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δε δυσκολεύτηκε να επιβληθεί. Στο 39ο λεπτό, έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Βεράτι, ο Πεσίνα με υπέροχη προβολή πέτυχε το 3ο του τέρμα με την Εθνική διαμορφώνοντας το 1-0. Μάλιστα, δυο λεπτά αργότερα ο σκόρερ είχε ακόμα μια φάση, αλλά δεν μπόρεσε από κοντά να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα (89' Σίριγκου), Τολόι, Μπονούτσι (46' Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Έμερσον, Βεράτι, Ζορζίνιο (75' Κριστάντε), Πεσίνα, Μπερναρντέσκι (75' Ρασπαντόρι), Μπελότι, Κιέζα

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς, Γκάντερ, Ρόντον, Αμπαντού, Ν. Γουίλιαμς (86' Μπ. Νέιβις), Μορέλ (60' Μουρ), Άλεν (86' Λέβιτ), Ράμσεϊ, Μπέιλ (86' Μπρουκς), Τζέιμς (74' Γουίλσον)

euro2020-italia.jpg
ΙΤΑΛΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΝΤΕΛ ΠΟΠΟΛΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ | ΦΩΤΟ: EPA/CLAUDIO PERI

Νικήτρια επί της Τουρκίας αλλά αβέβαιη για την πρόκρισή της η Ελβετία

Στον ίδιο όμιλο και σε παράλληλο χρόνο, η Ελβετία νίκησε με σκορ 3-1 την απογοητευτική Τουρκία. Οι Ελβετοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση - υστερώντας στην ισοβαθμία από την Ουαλία - και ελπίζει να είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης ήταν θεαματικά, με τους πρωταγωνιστές να είναι ο Τζέρνταν Σακίρι με δύο γκολ και ο Στέφαν Ζούμπερ, ο οποίος μοίρασε και τις τρεις ασίστ. Με κατεβασμένο κεφάλι αποχαιρετά το Euro 2020 η Τουρκία, που ολοκλήρωση τη φάση των ομίλων δίχως βαθμό, αλλά με ένα γκολ.

EΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τσάκα, Ζουμπέρ (85' Μπενίτο), Σεφέροβιτς (75' Γκαβράνοβιτς), Σακίρι (75' Βάργκας), Εμπολό (85' Μεχμέντι).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ, Αϊχάν (64' Γιοκουσλού), Τουφάν (64' Γιαζιτζί), Τσαλχάνογλου (86' Τοκότζ), Καχβετσί (80' Κοκτζού), Ουντέρ (80' Καραμάν), Γιλμάζ.

elvetia-euro-2020.jpg
ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ | ΦΩΤΟ: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα
Ιταλία - Ουαλία 1-0

Ελβετία - Τουρκία 3-1

Η τελική βαθμολογία
1. Ιταλία 9 (7-0)
2. Ουαλία 4 (3-2)
3. Ελβετία 4 (4-5)
4. Τουρκία 0 (1-8)


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ