Αθλητισμος

Τα πρώτα λόγια του Έρικσεν όταν επέστρεψε στη ζωή

«Ναι, είμαι πίσω μαζί σας. Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίστιαν Έρικσεν
Κρίστιαν Έρικσεν © EPA/Friedemann Vogel / POOL

Κρίστιαν Έρικσεν: Τα πρώτα του λόγια, λίγα λεπτά μετά την ανακοπή - Βάζει εμφυτεύσιμο απινιδωτή.

Ο Γερμανός γιατρός της UEFA, Γενς Κλάινφλεντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Funke», μίλησε για τη στιγμή που Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στη ζωή, μετά την κατάρρευσή του στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

«Μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Έρικσεν επέστρεψε στη ζωή με τη βοήθεια ενός απινιδωτή. Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες», δήλωσε αρχικά ο Γενς Κλάινφλεντ

Ο Γερμανός ιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας»; Με τον Ερικσεν να απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σας. Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το».

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρεύτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», συνέχισε ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι ο Έρικσεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. 

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», συμπλήρωσε ο Κλάινφελντ.

Κρίστιαν Έρικσεν: Βάζει εμφυτεύσιμο απινιδωτή

Την ίδια ώρα, ακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν εξέδωσε η ομοσπονδία της Δανίας, η οποία ενημέρωσε πως στον ποδοσφαιριστή της Ίντερ θα τοποθετηθεί εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD). Πάντως, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στα άτομα που έχουν υποστεί τέτοια περιστατικά.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αφού ο Κρίστιαν υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε μια σειρά πολλών καρδιολογικών εξετάσεων αποφασίστηκε ότι θα του τοποθετηθεί ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής (ICD). Πρόκειται για μια συσκευή απαραίτητη μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο λόγω καρδιακών αρρυθμιών.

Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε τη λύση αυτή και το σχέδιο αυτό έγινε αποδεκτό και από άλλους ειδικευμένους γιατρούς, από όλη την Ευρώπη και όλοι πρότειναν αυτή την αντιμετώπιση. Προτρέπουμε στους πάντες να δώσουν τον Κρίστιαν και την οικογένειά του την ιδιωτικότητα που απαιτούν αυτές οι στιγμές.

Τι είναι ο Εμφυτεύσιμος Καρδιομετατροπέας Απινιδωτής

Ο Εμφυτεύσιμος Καρδιομετατροπέας Απινιδωτής (ΕΚΑ) είναι μια συσκευή που μοιάζει με βηματοδότη που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό. Αν εντοπίσει ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τον ρυθμό, εκπέμπει μια σειρά από ανώδυνους ηλεκτρικούς παλμούς για να διορθώσει τον καρδιακό ρυθμό. Αν αυτό δεν αποδώσει, ή εντοπιστεί σοβαρότερο πρόβλημα καρδιακού ρυθμού, ο ΕΚΑ θα προβεί σε ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ, γνωστό ως καρδιοανάταξη . Αν αυτό δεν λειτουργήσει ή αν εντοπιστεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, η συσκευή θα προκαλέσει πιο έντονο σοκ στην καρδιά, γνωστό ως απινίδωση.

Οι ΕΚΑ χρησιμοποιούνται γενικά σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων ρυθμού στις κοιλίες (κάτω θάλαμοι) της καρδιάς τους, καθώς αυτή είναι η κύρια αιτία ξαφνικού καρδιακού θανάτου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ