Αθλητισμος

Ρολάν Γκαρός: Στις 17:30 η Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Κρεϊτσίκοβα

Για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σάκκαρη: Το εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής της
H Μαρία Σάκκαρη © EPA/DAVE HUNT

Η Μαρία Σάκκαρη δοκιμάζεται σήμερα το απόγευμα κόντρα στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Τη Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, Νο. 33 του ταμπλό, αντιμετωπίζει σήμερα στις 17:30 (ώρα Ελλάδος) η Μαρία Σάκκαρη για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός (Roland Garros)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις νίκησε την Ίγκα Σβιόντεκ, την περυσινή κάτοχο του Γαλλικού Όπεν, σε έναν «χορταστικό» αγώνα την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Roland Garros και στην τετράδα ενός Γκραν Σλαμ. Μετά τον νέο θρίαμβο η Σάκκαρη έγραψε μήνυμα στην κάμερα που έγινε viralΗ 20χρονη Πολωνή, Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε κατακτήσει το Roland Garros το 2020 και ήταν ένα από τα φαβορί για εφέτος, τρέχοντας ένα μοναδικό νικηφορό σερί (22 συνεχόμενα κερδισμένα σετ).

Ωστόσο, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε άλλα σχέδια, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία στο Γαλλικό Όπεν.

 

Μαρία Σάκκαρη: Πώς πέταξε έξω από τα ημιτελικά την Ίγκα Σβιόντεκ, περυσινή νικήτρια του Roland Garros

Σημειώνεται ότι η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκε στον πρώτο προημιτελικό της σε major τουρνουά, στην 21η της συμμετοχή, και πλέον βρίσκεται στους «4» του Roland Garros. Παίζοντας με δύναμη, πίεσε όσο έπρεπε την αντίπαλό της, βάζοντάς της δύσκολα σε πολλές περιπτώσεις. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημά της στο πρώτο σετ, με τα αβίαστα λάθη στα πρώτα γκέιμ, η Σάκκαρη ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να βγάζει τον καλό της εαυτό.

Με την Ελληνίδα αθλήτρια να έχει πάρει το πρώτο σετ με 6-4, η Ίγκα Σβιόντεκ ζήτησε και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ στο δεύτερο σετ και επέστρεψε με δεμένο το πόδι. Πάλεψε όσο μπορούσε, ωστόσο, δεν κατάφερε να σταματήσει τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία και την απέκλεισε από τη συνέχεια του γαλλικού Όπεν, επικρατώντας και στο δεύτερο σετ με 6-4 στα γκέιμ.

Roland Garros | Μ. Σάκκαρη - Ι. Σβιόντεκ 2-0 | HIGHLIGHTS | 09/06/2021 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ