Αθλητισμος

Roland Garros: Μεγάλη νίκη και πρόκριση στους «16» για Σάκκαρη

Επόμενο εμπόδιο η 22χρονη Σοφία Κένιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © EPA/Juanjo Martin

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Eλίς Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Πολύ μεγάλη νίκη πήρε η Μαρία Σάκκαρη καθώς επικράτησε 2-1 της Eλίς Μέρτενς και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Roland Garros. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε την υπέρβαση και πέρασε για πρώτη φορά στους «16» του γαλλικού Όπεν.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros κάτι που είχε καταφέρει το 2020 στο Australian Open και στο US Open. Η Σάκκαρη επικράτησε στον 3ο γύρο με 7-5, 6-7 (2), 6-2 της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς σε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες και 52' λεπτά.

Η 22χρονη Σοφία Κένιν, Νο 4 στο ταμπλό του τουρνουά και περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Ελληνίδας αθλήτριας. 

Μαρία Σάκκαρη: Είμαι περήφανη που τα κατάφερα

«Ήταν ένα ιδιαίτερο ματς. Ήταν δύσκολο, η ψυχούλα μου ξέρει τι πέρασα και τι είχα μέσα μου. Έβγαλα τον καλύτερό μου εαυτό εγκεφαλικά στο 3ο σετ και βγήκε έτσι. Υπήρχαν στιγμές που έβραζα, έχω δουλέψει πολύ για να μπορώ να το αφήνω πίσω όταν βράζω έτσι και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Είμαι περήφανη που τα κατάφερα.

Με την Κένιν έχουμε παίξει αρκετές φορές. Παίξαμε τελευταία φορά στο Άμπου Ντάμπι και την κέρδισα. Πέρσι ήταν φιναλίστ εδώ. Δεν ξεκίνησε καλά αλλά είναι μέσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο. Θα απολαύσω τη σημερινή νίκη και από αύριο θα σκεφτώ τη συνέχεια. Ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα σήμερα», είπε η Μαρία Σάκκαρη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ