Αθλητισμος

Τότεναμ: Ο Χάρι Κέιν έπαψε να είναι ρομαντικός και φεύγει

Ο Άγγλος στράικερ αναζητά το μέλλον του μακριά από τους «σπερς»

giorgos-psychas.jpg.jpg
Γιώργος Ψύχας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σέντερ φορ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν
Ο σέντερ φορ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν © EPA

Τίτλοι τέλους αναμένεται να πέσουν στη θητεία του Χάρι Κέιν στην Τότεναμ, με τον Άγγλο άσο να αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι από το Λονδίνο.

Ο Χάρι Κέιν αποφάσισε να αφήσει την Τότεναμ και να αναζητήσει αλλού το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Μία απόφαση που κατά πολλούς είναι συνετή ενώ για άλλους αρκετά καθυστερημένη. Για όλους, ωστόσο, δικαιολογημένη. Ακόμα και για τους φίλους της Τότεναμ. Μπορεί να μην θέλουν να το αποδεχτούν, μπορεί το ενδεχόμενο αυτό να τους γεμίζει πικρία και αγωνία για την επόμενη ημέρα της ομάδας, αλλά αναμφίβολα ήταν μία πιθανότητα που αιωρείτο πολύ καιρό τώρα στην ατμόσφαιρα σαν κακό πνεύμα που δεν μπορούσε κανείς να το ξορκίσει.

Ειδικά όσο ο Κέιν συνέχιζε τις καλές του εμφανίσεις και η Τότεναμ την ίδια ώρα τις χαμηλές της επιδόσεις, αυτό το πνεύμα θέριευε και έμοιαζε πλέον να έχει εγκατασταθεί πάνω από το βόρειο Λονδίνο. Ο Άγγλος στράικερ έπρεπε να πάρει μία απόφαση, αρκετά δύσκολη αλλά αναμενόμενη.

Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν

Η απόφαση του Κέιν άργησε να έρθει

Ο Χάρι Κέιν αποτελεί έναν από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς των τελευταίων ετών. Έχει συνεχή επαφή με τα δίχτυα, αφού μετράει περισσότερα από 20 γκολ κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση. Φέτος, μάλιστα, σε 34 αγώνες έχει πετύχει 23 γκολ και έχει μοιράσει 13 ασίστ. Στατιστικά που κάθε επιθετικός θα ζήλευε αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίζεται στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ.

Οι επιδόσεις, ωστόσο, του Κέιν δεν συμβαδίζουν με τις πορείες που κάνει η Τότεναμ τόσο στο αγγλικό πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γεγονός που τον οδήγησε σταδιακά στην απογοήτευση και ακολούθως στην σκέψη της αποχώρησης. Μία σκέψη που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το προσεχές καλοκαίρι. Και –κυρίως- μία σκέψη που άργησε να πάρει σάρκα και οστά. Σε αυτό ως επί το πλείστον έπαιξε μείζονος σημασίας ρόλο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Η αποχώρηση του Μαουρίσιο Ποκετίνο από τους «σπερς» ήρθε σε μία χρονική στιγμή που πολλοί θα περίμεναν να συνδυαστεί με αυτή του Κέιν. Και αυτό γιατί ο τελευταίος είχε διανύσει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του υπό την καθοδήγηση του Αργεντινού κόουτς. Ο Άγγλος φορ, ωστόσο, αποφάσισε να δώσει πίστωση χρόνου στον Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος είχε τα διαπιστευτήρια για να τον πείσει να παραμείνει στο Λονδίνο και να προσπαθήσουν από κοινού να φτάσουν εκεί που δεν κατάφεραν οι «πετεινοί» να φτάσουν με τον Ποκετίνο.

Οι ελπίδες αυτές, όμως, γρήγορα εξαφανίστηκαν από το στρατόπεδο της Τότεναμ. Ο Μουρίνιο σύντομα αποτέλεσε παρελθόν και έκτοτε η θέση του Κέιν στην ομάδα αμφισβητείτο. Οι φήμες αποχώρησης «φούντωσαν» και οι υποψήφιοι μνηστήρες για την απόκτησή του έκαναν ουρά.

Ο Χάρι Κέιν με τον Ζοζέ Μουρίνιο
Ο Χάρι Κέιν με τον Ζοζέ Μουρίνιο © EPA

Τι μπορεί να καταφέρει ο Κέιν μακριά από την Τότεναμ;

Ο Κέιν είναι ακόμα στο prime της καριέρας του. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να μην του απέφεραν κάποια σημαντική διάκριση με την κατάκτηση κάποιου τροπαίου αλλά ο Άγγλος στράικερ είναι μόλις 27 ετών. Έχει ακόμα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια παρουσίας στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Το μοναδικό ερωτηματικό πλανάται γύρω από τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πολλά clubs έχουν ακουστεί πως ενδιαφέρονται να του δώσουν φανέλα βασικού. Ωστόσο, όποια ομάδα αποφασίσει να τον αποκτήσει θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με τιμή πώλησης τα 122 εκατομμύρια ευρώ, η Τότεναμ μπορεί να βάλει στα ταμεία της ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό ποσό που θα την βοηθήσει να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρησή του. Η επιλογή του φυσικά τυλίγεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Η σίγουρη λύση είναι η επιλογή ομάδας από την Πρέμιερ Λιγκ. Γνωρίζει το πρωτάθλημα, έχει αντιμετωπίσει τις άμυνες των ομάδων και αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος. Ωστόσο, είναι σε μία φάση της καριέρας του που θα μπορούσε να πάρει το ρίσκο και να δοκιμαστεί σε κάποιο άλλο, εξίσου δυνατό πρωτάθλημα όπως αυτό της Serie A και της Primera Division, που φημίζονται για τις δυναμικές άμυνές τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ