Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκη και πρόκριση στους «4» του Open της Λυών

«Πρόκληση το ματς με Μουζέτι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA/ETTORE FERRARI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-0 σετ τον Γιοσιχίτο Νισιόκα και προκρίθηκε στους «4» του Open της Λυών.

Στα ημιτελικά του «Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon» προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 6-3, 6-4 τον Ιάπωνα (Νο60) Γιοσιχίτο Νισιόκα σε 67 λεπτά αγώνα και θα βρεθεί για 6η φορά στην τετράδα ενός τουρνουά για το 2021.

Ο Νο2 του ταμπλό και Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, Στέφανος Τσιτσιπάς, κέρδισε 40/48 πόντους πίσω από το σερβίς του, δεν θορυβήθηκε ποτέ από τον βραχύσωμο Ιάπωνα και με περίσσια άνεση πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. Είχε δε ένα μπρέικ σε κάθε σετ, αξιοποιώντας 2/5 ευκαιρίες για μπρέικ.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «4» απέναντι στον Λορέντσο Μουζέτι

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «4» θα είναι ο Λορέντσο Μουζέτι, το Σάββατο (22/5), σε ένα «repeat» του ημιτελικού του Ακαπούλκο (Μάρτιος 2021). Τότε, ο Στέφανος είχε επιβληθεί άνετα στα δυο σετ και είχε προκριθεί στον τελικό του 500αριου τουρνουά στο Μεξικό.

Ο Έλληνας τενίστας είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα του Όπεν της Λιόν του Αμερικανού Τόμι Πολ με 6-1, 6-4 και σήμερα (21/5) πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του χωρίς απώλεια σετ. Στα πρώτα δυο ματς που έχει δώσει στη Λιόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχει χάσει συνολικά 12 γκέιμς (μ.ο. έξι ανά ματς).

Νωρίτερα σήμερα (21/5), ο Μουζέτι νίκησε τον Αλιάζ Μπέντενε με 6-3, 7-6(2) μετά από μιάμιση ώρα αγώνα.

Τσιτσιπάς: «Πρόκληση το ματς με Μουζέτι»

Μετά τη νίκη του, ο Τσιτσιπάς χαρακτήρισε «φοβερό στο χώμα» τον επόμενο αντίπαλό του, Λορέντζο Μουζέτι, προσθέτοντας: «Είναι για εμένα πρόκληση και φυσικά θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να δείξω ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτή».

Αναλυτικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε: 

«Η ταχύτητα της μπάλας ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περίμενα, ήταν δύσκολος αντίπαλος για το χώμα. Ήταν καλή μέρα μια μένα στο σερβίς, αλλά όχι και τόσο καλή στην επιστροφή. Υπήρξαν στιγμές στις οποίες έκανα κάποια αβίαστα λάθη χωρίς να νιώθω μεγάλη πίεση. Το παιχνίδι μου, πάντως, ήταν αρκετό για να μου δώσει τη νίκη. Έπαιξα απλά, χωρίς να χρειαστεί να φτάσω στην κόκκινη ζώνη».

Σε ερώτηση για το αν θα προτιμούσε να είχε πιο δυνατά τεστ εν όψει της συμμετοχής του στο Roland Garros (30/5), ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Ξέρω ότι δεν μπορώ να έχω τους καλύτερους αντιπάλους στην αρχή τέτοιων τουρνουά, αλλά τώρα έχω μπροστά μου έναν αντίπαλο (τον Μουζέτι) που είναι φοβερός στο χώμα. Έχει κάνει καλές νίκες, καλές εμφανίσεις στο χώμα. Είναι για μένα πρόκληση και φυσικά θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να δείξω ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτή».

Ο Μουζέτι αποτελεί τον νεαρότερο παίκτη του Top 100 με τον Τσιτσιπά να σχολιάζει: «Τον παρακολουθώ, έχει βελτιωθεί αρκετά, έχει καλό ρεκόρ στο χώμα κόντρα σε καλούς αντιπάλους. Είναι ένας από τους δυνατότερους αντιπάλους για αυτή την εβδομάδα. Περιμένω μεγάλα πράγματα από εκείνον».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ