Αθλητισμος

Πόλο Γυναικών: O Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης

Για 4η φορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών © EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ουγγρική Ντουναϊσβάρος και αναδέιχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο γυναικείο πόλο για 4η φορά

Ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, κατακτώντας στη Βουδαπέστη την Ευρωλίγκα και ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά.

Η ομάδα του Γιώργου Παυλίδη, με ένα αμιγώς ελληνικό ρόστερ, νίκησε με 7-6 την ουγγρική Ντουναϊσβάρος πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή και έχοντας ως πρωταγωνίστριες την Βάσω Πλευρίτου (τρία γκολ) και την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών © EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς διατηρώντας το προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως η Ντουναϊσβάρος, επέστρεψε στο δεύτερο οκτάλεπτο για να περάσει μπροστά με 3-4. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά με το τρίτο οκτάλεπτο να τελειώνει βρίσκοντας την ελληνική ομάδα μπροστά με 5-4.

Στην τελευταία στροφή του παιχνιδιού έγινε πραγματικός χαμός στην πισίνα με τις σκληρές άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Η Ντουναϊσβάρος πέρασε μπροστά με 5-6 ωστόσο η Χριστίνα Τσουκαλά ισοφάρισε το ματς, ενώ η Βάσω Πλευρίτου ολοκλήρωσε την ανατροπή δίνοντας στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη , Σταματοπούλου

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ: Μάγιαρι, Ζίλαγκι 2, Παλ, Koυρισάτι, , Χόρβατ, Μαγιό, Ζαμπό, Γκάρντα 3, Ζίγκλερ 1, Μούξι, Μπρεζόφσκι, Ζελάκ, Σάσμπεν

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ