Αθλητισμος

Λονδίνο: Χιλιάδες φίλοι της Άρσεναλ διαδηλώνουν κατά του Kroenke

Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο έξω από το γήπεδο της Άρσεναλ με τους οπαδούς να ζητούν την αποχώρηση του Προέδρου τους

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kroenkeout4.jpg
© The Pub Tales / Θοδωρής Παπαδάκης

Οι Pubtales βρέθηκαν έξω από το Emirates και μοιράζονται στην ATHENS VOICE φωτογραφίες και βίντεο από την μεγαλειώδη διαδήλωση έξω από το γήπεδο της Άρσεναλ.

Μπορεί η European Super League να αποτελεί και επίσημα παρελθόν για τους Big 6 του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως όπως φαίνεται, οι οπαδοί των ομάδων δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ξεχάσουν τόσο γρήγορα αυτό που έγινε. Λίγο πριν από το εντός έδρας παιχνίδι της Άρσεναλ με την Έβερτον, οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» συγκεντρώθηκαν κατά εκατοντάδες έξω από το Emirates, για να αποδοκιμάσουν για μια ακόμα φορά τον Σταν Κρόνκε, ιδιοκτήτη της ομάδας. Ο Θοδωρής Παπαδάκης, συνδημιουργός της αγαπημένης σελίδας για το αγγλικό ποδόσφαιρο «The Pubtales», βρέθηκε έξω από το γήπεδο της Άρσεναλ και μοιράστηκε μαζί μας το κλίμα και μερικά αποκλειστικά στιγμιότυπα. 

kroenkeout3.jpg
© The Pub Tales / Θοδωρής Παπαδάκης

Τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Βόρειο Λονδίνο ζητούσαν την αποχώρηση του Κρόνκε από το τιμόνι της ομάδας καθώς οι φίλοι της Άρσεναλ «θέλουν την ομάδα τους πίσω». Το κλίμα για τον ιδιοκτήτη των «Κανονιέρηδων» ήταν αρνητικό πολύ πριν το φιάσκο της European Super League, εξαιτίας των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων που είχε η Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο η αρχική συμμετοχή της ομάδας στην κλειστή λίγκα που οραματίστηκαν 12 ιδιοκτήτες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το πρωί της Παρασκευής ο CEO του Spotify, και γνωστός φίλαθλος της Άρσεναλ, Ντάνιελ Εκ, εξέφρασε δημόσια το ενδιαφέρον του για τις μετοχές της αγαπημένης του ομάδας και λίγες ώρες μετά ήρθε η αυθόρμητη αντίδραση των οπαδών. Με πανό, συνθήματα και καπνογόνα οι οπαδοί της Άρσεναλ τάχθηκαν υπέρ του Mr. Spotify και βρήκαν μια ακόμη αφορμή να αποδοκιμάσουν τον Σταν Κρόνκε. 

thumbnail_kroenkeout2_1.jpg
© The Pub Tales / Θοδωρής Παπαδάκης

Για την ιστορία, η Άρσεναλ ηττήθηκε από την Έβερτον με 0-1 και κατρακύλησε στη 10η θέση, καθιστώντας ουσιαστικά την έξοδο στην Ευρώπη, ανέφικτη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ