Αθλητισμος

Euro 2021: Με φιλάθλους στις εξέδρες οι αγώνες

Σε 8 «διοργανώτριες» πόλεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2021: Το γήπεδο «Γουέμπλεϊ» στο Λονδίνο
Euro 2021: Το γήπεδο «Γουέμπλεϊ» στο Λονδίνο © EPA

Στο Euro 2021 θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες σε τουλάχιστον 8 πόλεις όπου θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων.

Στη δημοσιότητα έδωσε η UEFA τις λεπτομέρειες για το πώς επιστρέφουν οι φίλαθλοι στο Euro 2021, στις εξέδρες γηπέδων σε 8 «διοργανώτριες» πόλεις.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, το μάξιμουμ των φιλάθλων που θα δουν από κοντά αγώνα της τελικής φάσης θα είναι οι 67.215 θεατές, χωρητικότητα της «Puskas Arena» στη Βουδαπέστη.

Πρόκειται για τη μοναδική έδρα, που εγγυάται μέχρι στιγμής το 100% της προσέλευσης, θέτοντας, όμως, αυστηρά υγειονομικά στάνταρ και προϋποθέσεις προς τους θεατές για την είσοδό τους.

Η Αγία Πετρούπολη και το Μπακού θα επιτρέψουν το 50%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 33-34.000 φιλάθλους στο «Κρεστόφσκι» και το «Ολυμπιακό Στάδιο» αντίστοιχα, ενώ Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη και Γλασκώβη έχουν δώσει το «πράσινο φως» για προσέλευση στο 25-33% των γηπέδων.

Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη και Αγία Πετρούπολη, μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ως το τέλος Απριλίου να αυξήσουν το ποσοστό προσέλευσης.

Παράλληλα, η Αγγλία και το Λονδίνο θα φιλοξενήσουν ματς με φιλάθλους στο 25% της χωρητικότητας του «Γουέμπλεϊ» (22.500 θεατές) για τα ματς του ομίλου και τη μία αναμέτρηση των «16», με τον αριθμό να προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί για τα ημιτελικά και τον τελικό.

Από την άλλη, στον «αέρα» παραμένουν οι 4 εναπομείνασες πόλεις. Ο λόγος για Δουβλίνο, Μπιλμπάο, Ρώμη, Μόναχο, που δεν εγγυώνται προς το παρών την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και έχουν περιθώριο μέχρι τις 19 Απριλίου για να καταθέσουν περαιτέρω στοιχεία στην UEFA, με ορατό τον κίνδυνο αποκλεισμού τους από τη διεξαγωγή του Euro 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ