Αθλητισμος

Αχιλλέας Γιαννίσης, ο νέος οδηγός καρτ που ξεχωρίζει στην Ιταλία

Ετοιμάζεται για τον δύσκολο αγώνα “Trofeo Andrea Margutti” στη διεθνή πίστα South Garda Karting στο Lonato, στις 29 Απριλίου

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
ΤΕΥΧΟΣ 779
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αχιλλέας Γιαννίσης
©R Press

Kart: Ο Αχιλλέας Γιαννίσης, ο νεαρός Έλληνας οδηγός καρτ ξεχωρίζει στην Ιταλία και εντάσσεται στη διεθνή ομάδα «CPB Sport».

Ο μικρός μου γιος (12μισι) έχει μανία με τα αυτοκίνητα, και ως τώρα, με τα καρτ – αν και δεν οδηγεί πια, λόγω λοκντάουν. Αλλά έχουμε τραβηχτεί κατά καιρούς σε ωραιότατες πίστες καρτ στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στη Νότια Κρήτη, στην Ελευσίνα, στην Παλλήνη και αλλού, για να οδηγήσει ο μικρός «αυτοκινητάκια», όπως τα λέγαμε παλιά. Οδηγεί σφαίρα, μου φεύγει η ψυχή όταν περνάει από μπροστά μου πυραυλοκίνητος, και επίσης η κάθε προπόνηση ήταν/είναι γύρω στο πενηντάρικο. Είναι ακριβό σπορ, η οδήγηση καρτ, κι όσο μεγαλώνει το παιδί τόσο ανεβαίνει και το κασέ της προπόνησης. 

Φίλη της οποίας ο γιος είναι ο (κούκλος, ταλαντούχος και φτεροπόδαρος) Αχιλλέας Γιαννίσης, μου λέει ότι η προπόνηση σε ημι-επαγγελματικό, ή τέλος πάντων σε προχωρημένο επίπεδο, χτυπάει και το ενάμισι χιλιάρικο… Άρα πρέπει να το αγαπάει πάαααααρα πολύ το σπορ ένα παιδί, προκειμένου να μπει ο γονιός στην διαδικασία να του συμπαρασταθεί… 
Όσοι ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχουν ακούσει το όνομα του Αχιλλέα, αρκετοί τον έχουν δει και να αγωνίζεται, αν πρόλαβαν, μια και πέρασε από μπροστά τους σαν σίφουνας.

Αχιλλέας Γιαννίσης

Ύστερα από την τρίτη του θέση με την ομάδα Maitos Kosmic Kart Racing Team στον Πανελλήνιο αγώνα κάρτινγκ «Rotax Max Challenge» του 2020 στην κατηγορία DD2 Max, ο Αχιλλέας πήγε στην Ιταλία για το επόμενο βήμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εκεί τον τσέκαραν με γουρλωμένα μάτια, τον εγκρίνανε, και εντάχθηκε αμέσως στη διεθνή ομάδα «CPB Sport» την οποία εντυπωσίασε με το ήθος και τις επιδόσεις του – πάει σφαίρα το παλικάρι. Τώρα, κάτω από τη καθοδήγησητης CPB Sport, σε μια από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες του καρτινγκ (KZ2), ο Αχιλλέας θα χρειαστεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από τον αγώνα Trofeo Andrea Margutti στη διεθνή πίστα του Lonato (South Garda Karting), όπου θα αγωνιστεί στις 29 Απριλίου. Του ευχόμαστε να σκίσει, εννοείται, και να σκέφτεται τη μαμάκα του, άρα να προσέχει, ναι, ίσως να πάρει και ζακέτα. 

Ο Αχιλλέας δεν είναι μόνο μανιακός οδηγός με ικανότητες που πλησιάζουν τον Νίκι Λάουντα (σε τομέα καρτ), είναι επίσης τελειόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα περίπτωση και αξιόλογο παιδί, για αυτό σας τον παρουσιάζω – με κίνδυνο να τσιμπήσει ο γιος μου και να ξανα-θυμηθεί τα καρτ, πάνω που αρχίσαμε να τα ξεχνάμε, λόγω λοκντάουν… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ