Αθλητισμος

Europa League: Αποκλείστηκε από την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Παρά τη νίκη του με 0-1 στο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άρσεναλ απέκλεισε τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» του Europa League
Η Άρσεναλ απέκλεισε τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» του Europa League © EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη ρεβάνς για τη φάση των «16» του Europa League με 0-1 την Άρσεναλ στο Λονδίνο αλλά αποκλείστηκε.

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο στο δεύτερο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ότι μπορούσαν την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 απέναντι στους «κανονιέρηδες», ωστόσο αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά του Europa League παρά τη νίκη τους με 0-1 στο «Emirates».

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Ολυμπιακός νικά την Άρσεναλ στην έδρα της για το Europa League. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-3 από την Άρσεναλ -αποτέλεσμα που έκανε εξαιρετικά δύσκολο το έργο του στη ρεβάνς του Λονδίνου.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 3-4-3 με τους Σα, Μπα, Παπασταθόπουλο, Χολέμπας, Ανδρούτσο, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνη, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν και να μη μετουσιώνουν σε γκολ τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν μπροστά στις αντίπαλες εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 51' με τον Ελ Αραμπί. Το σουτ που έκανε ο επιθετικός του Ολυμπιακού κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Άρσεναλ. Μετά το γκολ αυτό η ομάδα του Πειραιά πίεσε ακόμα περισσότερο την Άρσεναλ χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βάλει ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα έβαζε «φωτιά» στο παιχνίδι.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός (Europa League): Ο Ελ Αραμπί έκανε το 0-1 με σουτ στη ρεβάνς για τη φάση των «16»
Άρσεναλ - Ολυμπιακός (Europa League): Ο Ελ Αραμπί έκανε το 0-1 με σουτ στη ρεβάνς για τη φάση των «16» © EUROKINISSI

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδωσε πολλές μάχες στη ρεβανς στο Λονδίνο για τη φάση των «16» του Europa League
Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδωσε πολλές μάχες στη ρεβανς στο Λονδίνο για τη φάση των «16» του Europa League © EUROKINISSI

Στο 83', μάλιστα, έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Μπα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η πρώτη για το φάουλ που έκανε και η δεύτερη για την μπουνιά που έριξε στην μπάλα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε.

Europa League: Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1 (Οι συνθέσεις)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο - Μπεγερίν (82' Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ - Ελνένι (57' Πάρτεϊ), Θεμπάγιος (57' Έντεγκααρντ), Τζάκα - Σμιθ-Ρόου (82' Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος (62' Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84΄ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84΄ Μπουχαλάκης), Μασούρας (62' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ