Αθλητισμος

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο «Barcagate»

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της ομάδας για επιπλέον στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαρτομέου
Μπαρτομέου © EPA/Alejandro Garcia

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο «Barcagate».

Η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο «Barcagate». Ο Μπαρτομέου συνελήφθη στο σπίτι του, όπου επίσης βρέθηκε η αστυνομία μετά την έφοδό της, το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία του συλλόγου με σκοπό να ελέγξει στοιχεία που έχουν σχέση με την επίμαχη υπόθεση «Barcagate» και να ανακρίνει τους υπαλλήλους ώστε να αποσπάσει περαιτέρω πληροφορίες.

Όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, οι έρευνες των Αρχών αφορούν την περίοδο που ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου φερόταν να έχει πληρώσει χρήστες των social media που διατηρούσαν πολλούς λογαριασμούς ώστε να κάνουν κριτική και ενίοτε να βρίζουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Σημειώνεται ότι εκτός του Μπαρτομέου, συνελήφθησαν ο διευθύνων σύμβουλος της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκράου, ο νομικός σύμβουλος Ρομάν Γκόμεζ Πόντι, καθώς και το «δεξί χέρι» του τέως προέδρου, Χάουμε Μασφερέρ.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης. Ήδη τον περασμένο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί μία πρώτη έρευνα στα γραφεία του συλλόγου και σήμερα οι αρχές ασφαλείας της τοπικής κυβέρνησης επέστρεψαν, αναζητώντας προφανώς νέα στοιχεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ