Αθλητισμος

Australian Open: Νίκη - πρόκριση του Τσιτσιπά στους «32»

Επικράτησε με 3-2 του Θανάση Κοκκινάκη - Θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA/JASON SZENES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε πολύ δύσκολα όπως μαρτυρά και το τελικό 3-2 τον μαχητικό Θανάση Κοκκινάκη και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και δυσκολεύτηκε, πήρε την πρόκριση για τους «32» με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 6-1, 7-5, 6-7, 6-4) κόντρα στον Ελληνοαυστραλό ομογενή Θανάση Κοκκινάκη στη Rod Laver Arena, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που διήρκεσε τεσσεράμισι ώρες.

Να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς έχασε ευκαιρίες να πάρει πιο εύκολα τη νίκη, καθώς στο 4ο σετ έχασε match point και συνολικά είχε μόλις 5/22 break, αν και το ματς τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως μαρτυρούν και τα δύο tie break.

Από την άλλη, ο Θανάσης Κοκκινάκης, που επέστρεψε σε Γκραν Σλαμ έπειτα από 1,5 χρόνο αγωνιστικής απραξίας, έκανε το τέλειο παιχνίδι αλλά αυτό δεν αρκούσε απέναντι στον Τσιτσιπά.

To αμφίρροπο πρώτο σετ κρίθηκε στο tie break, με τον Ελληνοαυστραλό να το παίρνει με 7-5. Ο Τσιτσιπάς στο 2ο σετ με το που έκανε το break στο 3-2 σημείωσε το 1-1, ενώ στο 3ο σετ δεν άφησε περιθώρια στον Κοκκινάκη κάνοντας εύκολα το 2-1 με 6-1.

Αμφίρροπο σε εξέλιξη ήταν και το 4ο σετ. Ο Τσιτσιπάς έχασε match point στο 5-4 και λίγο αργότερα έχασε και το σετ σε ένα ακόμη tie break, με τον Κοκκινάκη να παίζει παθιασμένα για την ισοφάριση.

​Το ξεκίνημα του 5ου σετ βρήκε τον Τσιτσιπά να πιέζει για το πολυπόθητο break, χάνοντας μερικές ακόμη ευκαιρίες μέχρι το 5ο game όπου τελικά τα κατάφερε (3-2). Στη συνέχεια διατήρησε σχετικά εύκολα το δικό του σερβίς, ολοκληρώνοντας την πολύ δύσκολη νίκη του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ