Αθλητισμος

Μαραντόνα: Τι έδειξε η τοξικολογική έκθεση

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντιέγκο Μαραντόνα
Ντιέγκο Μαραντόνα © EUROKINISSI

Βγήκαν «καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ντιέγκο Μαραντόνα και όπως διαπιστώθηκε δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά.

Στις 25 Νοεμβρίου 2020 ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε, βυθίζοντας στο πένθος τα εκατομμύρια των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο. Στη δημοσιότητα δόθηκε η τοξικολογική έκθεση.

Στον οργανισμό του Αργεντινού θρύλου δεν βρέθηκαν ούτε ναρκωτικά, ούτε αλκοόλ, όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, υπεύθυνο για την έρευνα που διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει κάποιο είδος «κακής πρακτικής» ή αντιμετώπισης σχετικά με την υγεία του Ντιέγκο, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «Marca», αναφέρει ότι ανιχνεύτηκε παρουσία διαφόρων φαρμάκων για τη θεραπεία της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Συγκεκριμένα, το δείγμα αίματος που αναλύθηκε και καταγράφηκε στη νόμιμη χημική έκθεση, δείχνει ότι στο σώμα του Μαραντόνα υπήρχε η παρουσία ουσιών που εμπεριέχονται σε αντικαταθλιπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Παράλληλα, στο δείγμα ούρων του Μαραντόνα, εντοπίστηκαν επίσης ουσίες από φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά και άλλα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αλλά και την αντιμετώπιση της ναυτίας. Σε μια άλλη ανάλυση, ανιχνεύτηκε επίσης η παρουσία ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία προβλημάτων στο στομάχι.

Όσον αφορά στην ιστοπαθολογική εικόνα, η έκθεση αναφέρει ότι ο Μαραντόνα, έπασχε από κίρρωση του ήπατος, οξεία νεφρική νόσο, μυοκαρδιοϊώδωση, υποενδοκαρδιακή ίνωση, οξεία ισχαιμία, καθώς και μη αποφρακτική ασβεστοποιημένη στεφανιαία αθηρομάτωση και χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.

Μια από τις κόρες του Μαραντόνα, η Τζιανίνα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στα social media, δήλωσε: «Όλοι οι κ@#$δες περίμεναν την αυτοψία να αποκαλύψει ναρκωτικά, μαριχουάνα και αλκοόλ. Δεν είμαι γιατρός, αλλά τον είδα πολύ πρησμένο. Με ρομποτική φωνή. Δεν ήταν η φυσική του φωνή… ».

 Η τοξικολογική έκθεση για τον Ντιέγκο Μαραντόνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια θανάτου του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ