Αθλητισμος

Προτομή του Φέρεντς Πούσκας κοσμεί τη Λεωφόρο

Παρών στα αποκαλυπτήρια ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69425-139938.jpg

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φέρεντς Πούσκας έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ανήμερα της 43ης επετείου της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Άγιαξ.

Οι «πράσινοι» τίμησαν τον αείμνηστο Ούγγρο τεχνικό στο χώρο που γνώρισε μεγάλες στιγμές με την θρυλική ομάδα του 1971, η οποία έφτασε στο κορυφαίο συλλογικό επίτευγμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μεταξύ των περίπου 2.000 οπαδών που βρέθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ούρμπαν, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής. «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε τον Φέρεντς Πούσκας, σε μια εποχή που δεν τον ήθελε ούτε η ίδια του η χώρα» υπογράμμισε ο Ούρμπαν.

Στην προτομή κάτω από τη μορφή του Φέρεντς Πούσκας αναγράφεται το περίφημο μότο που χρησιμοποιούσε ο «καλπάζων συνταγματάρχης» για να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του, δηλαδή το «έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς». Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, οι πρέσβεις της Αλγερίας, της Λετονίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τα μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ