Αθλητισμος

Πέθανε ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Πάολο Ρόσι

Σε ηλικία 64 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πάολο Ρόσι
Ο Πάολο Ρόσι © Twitter

Σε ηλικία 64 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Πάολο Ρόσι, ο θρυλικός ποδοσφαιριστής, με τον οποίο στη σύνθεσή της η Εθνική Ιταλίας κατέκτησε το Μουντιάλ του 1982.

Ο Πάολο Ρόσι, ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, πέθανε σε ηλικία 64 ετών, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Όπως επισημαίνει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας (RAI), ο Ρόσι ήταν άρρωστος για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες, ωστόσο, για το ζήτημα υγείας του. Ο Ρόσι ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας της χώρας του, που κατέκτησε το Μουντιάλ 1982.

​Μάλιστα, στη διοργάνωση αυτή, πριν από 38 χρόνια, ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, με εμβληματική στιγμή του το χατ τρικ στη νίκη της Ιταλίας με 3-2 επί της Βραζιλίας. Ακόμα, το 1982, ο Ρόσι αναδείχθηκε -τότε- ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Ρόσι συμπεριελήφθη, το 2004, στη λίστα της FIFA με τους 100 σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές εν ζωή, με την ευκαιρία της -τότε- συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο Ρόσι γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1956, στη Σάντα Λουτσία της Τοσκάνης και άρχισε την καριέρα του στην Κόμο και συνέχισε στη Λανερόσι Βιτσέντσα με την οποία κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος το 1977 ενώ, την επόμενη χρονιά, ήταν πρώτος σκόρερ της Serie Α με 24 γκολ. Ο Ρόσι, στην καριέρα του αγωνίστηκε στη Γιουβέντους, στην Κόμο, στην Βιτσέντσα, στην Περούτζια, στη Μίλαν και στη Βερόνα μέχρι το 1987, όταν και αποσύρθηκε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ