Αθλητισμος

Η νύχτα που ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην ατμόσφαιρα της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε το ιστορικό βράδυ της 6ης Οκτωβρίου 1988

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paok-maradona.jpg
Facebook: PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Όταν ο Ντιεγκίτο αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ με τη φανέλα της Νάπολι στην Τούμπα και υποκλίθηκε στην εξέδρα.

Την σεζόν 1988-89 η Νάπολι είχε αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ουέφα και αυτή ήταν η μοναδική φορά που ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρέθηκε ως παίκτης στην Ελλάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ γέμισε την Τούμπα και ο Δικέφαλος του Βορρά καλούνταν να ανατρέψει το 1-0 της Ιταλίας. Η Τούμπα ήταν κατάμεστη 2μισι ώρες πριν το παιχνίδι, ενώ στο Μακεδονία Παλλάς που διέμενε η αποστολή των Ναπολιτάνων γινόταν πανδαιμόνιο.

Όταν οι παίκτες της Νάπολι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση, ο Ντιεγκίτο ξεκίνησε να κάνει τα χαρακτηριστικά του κόλπα με την μπάλα και η Τούμπα σάστισε. Στο 17ο λεπτό οι Παρτενοπέι προηγήθηκαν με γκολ του Καρέκα και ουσιαστικά πήρε την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν το έβαλε κάτω και στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε σε μια ιστορική ισοπαλία με σκόρερ τον Σκαρτάδο.

PAOK NAPOLI 1-1  1988 highlights

Highlight της ανάμετρησης ήταν ένα κόρνερ μπροστά από την Θύρα 4 των οργανωμένων. Ο Μαραντόνα ήταν εκτελεστής και δέχτηκε «βροχή» αντικειμένων, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δοθεί συνέχεια στο παιχνίδι, κάτι που σχολιάστηκε σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Dilwsi Maradona gia Toumpa. PAOK - Napoli 1-1, 1988

Ο Ντιεγκίτο μετά το τέλος της αναμέτρησης, όχι μόνο δεν κράτησε κακία στον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά «υποκλίθηκε» στην έξεδρα λέγοντας πως δεν έχει ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο. «Έχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Δεν μπορούσαμε να βρούμε καθόλου ρυθμό. Ακόμα και γι’ αυτούς (σ.σ. τους παίκτες του ΠΑΟΚ) ήταν δύσκολο. Θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμα καλύτερα», είπε ο Ντιέγκο.

Ο ΠΑΟΚ από χθες θρηνεί και αυτός την απώλεια του μεγάλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σχολίαζοντας στα Social Media τα παρακάτω.

«Ήταν τιμή μας που «ευλόγησες» τα χώματα της Τούμπας με την παρουσία σου. Ήταν ευλογία να σε παρακολουθούμε να αγωνίζεσαι. Καλό ταξίδι Ντιέγκο...».

Καλό ταξίδι Ντιέγκο Ήταν τιμή μας που «ευλόγησες» τα χώματα της Τούμπας με την παρουσία σου. Ήταν ευλογία να σε παρακολουθούμε να αγωνίζεσαι. Καλό ταξίδι Ντιέγκο... #Maradona #RIP

Δημοσιεύτηκε από PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ