Αθλητισμος

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το αντίο του Πάπα Φραγκίσκου στον «Ντιεγκίτο»

«Θυμάται τις στιγμές που τον συνάντησε τα τελευταία χρόνια με στοργή και τον αναφέρει στις προσευχές του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος © EPA

Το δικό του «αντίο» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, από ανακοπή καρδιάς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποχαιρέτησε με τη σειρά του τον αργεντινό αστέρα, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς την Τετάρτη (25/11) στο σπίτι του στην Αργεντινή, είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Ποντίφικα, από το 2013 όταν και έγινε ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική.

«Ο Πάπας ενημερώθηκε για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θυμάται τις στιγμές που τον συνάντησε τα τελευταία χρόνια με στοργή και τον αναφέρει στις προσευχές του, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες όταν ενημερώθηκε για την κατάστασή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι.

Ο ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα γεννήθηκε στο Λανούς, του Μπουένος Άιρες, στις 30 Οκτωβρίου 1960. Θεωρήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ενώ βραβεύτηκε από τη ΦΙΦΑ ως ο καλύτερος παίκτης του αιώνα μαζί με τον Βραζιλιάνο Πελέ.

Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες. Έχει αγωνιστεί στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις, ενώ τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο, έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997.

Έλαβε μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, όπου έλαμψε η χαρισματική προσωπικότητά του και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου με νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό. 

Στον προ-ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία, πέτυχε δύο γκολ, στη νίκη της ομάδας του με 2-1 και έγραψε ιστορία για δύο διαφορετικούς. Το πρώτο γκολ το σημείωσε με χέρι και έμεινε στην ιστορία ως «Χέρι του Θεού». Το δεύτερο προήλθε από μία εκπληκτική ατομική ενέργεια και καταγράφηκε ως το «Γκολ του αιώνα» από τους ψηφοφόρους της ΦΙΦΑ το 2002. Ο Μαραντόνα έχει σκοράρει και κόντρα στην εθνική Ελλάδος, στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου το καλοκαίρι του 1994. Μάλιστα, αυτό το παιχνίδι ήταν και το τελευταίο του με την εθνική Αργεντινής.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, ανακοίνωσε εθνικό πένθος για τρεις μέρες στην χώρα λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ