Αθλητισμος

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανατροπές και εκπλήξεις σε Τουρκία και Γερμανία

Αναλυτικά όσα συνέβησαν τη δεύτερη ημέρα της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λειψία
Λειψία © EPA

Συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τις Μπασακσεχίρ και Λειψία να πραγματοποιούν τις εκπλήξεις της βραδιάς.

Με αρκετά γκολ και θέαμα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όμιλος Ε'

Στη Ρωσία, Ζενίτ και Λάτσιο έμειναν στο 1-1 με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο 32' με τον Εροκιν αλλά τον Καϊσέδο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 82' για τους «λατσιάλι».

Στο Βέλγιο, η Ντόρτμουντ πέρασε εύκολα από την έδρα της Μπριζ, επικρατώντας με 3-0. Τα γκολ για τους Βεστφαλούς πέτυχαν οι Αζάρ στο 14' και Χάαλαντ στο 18' και 32' αντίστοιχα, φέρνοντας την ομάδα τους στην κορυφή του ομίλου.

Όμιλος Στ'

Για τον έκτο όμιλο, η Κράσνονταρ έφτασε πολύ κοντά στο «διπλό» απέναντι στη Σεβίλλη, αφού κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με 2-0 χάρη σε γκολ των Σουλεϊμάνοφ στο 17' και Μπεργκ στο 21'.

Η απάντηση των Ανδαλουσιάνων ήταν άμεση με τον Ράκιτιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 42'. Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε με δύο τέρματα του Εν Νεσίρι στο 69' και 72' με τη Σεβίλλη να διατηρείται στη δεύτερη θέση, ισοβαθμώντας με την Τσέλσι.

Οι Λονδρέζοι την ίδια ώρα περνούσαν εύκολο βράδυ στο «Στάνφορντ Μπριτζ» απέναντι στη Ρεν, της οποίας και επικράτησαν με 3-0. Το σκορ άνοιξε για τους «μπλε» ο Τίμο Βέρνερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 10ο λεπτό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο Γερμανός άσος έκανε και το 2-0 στο 41'. Το τελικό 3-0 έγραψε στο 50ο λεπτό του αγώνα ο Άμπραχαμ.

Όμιλος Ζ'

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μία σημαντική νίκη, υποδεχόμενη τη Ντινάμο Κιέβου. Οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Λιονέλ Μέσι να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Τα τέρματα της ομάδας του διπλασίασε στο 65ο λεπτό ο Ζεράρ Πικέ ενώ για τους Ουκρανούς μείωσε ο Τσιγκάνκοφ στο 75'.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους έκανε πάρτι στην Ουγγαρία επικρατώντας της Φερεντσβάρος με 4-1. Το σκορ για τη «Μεγάλη Κυρία» άνοιξε στο 7' με τον Μοράτα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη μπαλιά του Κουαδράδο. 

Από τον Μοράτα ήρθε και το 2-0 με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ενώ στο 73' ο Ντιμπάλα έκανε το 3-0. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντβάλι με δικό του αυτογκόλ έκανε το 4-0 ενώ το γκολ της τιμής των γηπεδούχων σημείωσε ο Μπόλι στο 90'.

Όμιλος Η'

Στον όγδοο όμιλο, η Μπασακσεχίρ επεφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας και επικράτησε με 2-1. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έπιασε στον ύπνο τους «κόκκινους διαβόλους και κατάφερε να προηγηθεί στο 13' με γκολ του Μπα. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε αλλά δεν βρήκε απάντηση στο γκολ του Μπα και μάλιστα στο 40' δέχθηκε κι άλλο γκολ με τον Βίσκα να χρίζεται σκόρερ. Οι παίκτες του Σόλσκιερ αντέδρασαν και τρία λεπτά αργότερα μείωσαν με τον Μαρσιάλ αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και υπέστησαν την ήττα.

Στη Γερμανία, έγινε ακόμα μία ανατροπή, με τη Λειψία να επικρατεί 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι περσινοί φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6' με τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος μάλιστα στο 16' αστόχησε από την άσπρη βούλα σπαταλώντας την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του «μαξιλαράκι» δύο γκολ.

Η απάντηση της Λειψίας ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Ενκούνκου να ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 57' χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φόρσμπεργκ. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και έτσι η Λειψία έφτασε σε μία πολύ σπουδαία νίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ