Αθλητισμος

Champions League: «Έβρεξε» γκολ και θέαμα στα ευρωπαϊκά γήπεδα

Αναλυτικά τι έγινε την πρώτη ημέρα της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης
Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης © EPA

Οκτώ παιχνίδια με 23 γκολ έλαβαν χώρα χθες, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, για την πρώτη ημέρα της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League.

Γεμάτη γκολ και θέαμα ήταν η πρώτη ημέρα της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Όμιλος Α' 

Για τον πρώτο όμιλο η Μπάγερν έφυγε με το πολύτιμο τρίποντο από τη Μόσχα επικρατώντας της Λοκομοτίβ με 2-1 χάρη σε γκολ του Γκορέτσκα  (13') και του Κίμιχ (79'). Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μίραντσουκ στο 70'.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Ατλέτικο δυσκολεύτηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση της Σάλτσμπουργκ με 3-2. Το σκορ άνοιξε για τους Μαδριλένους ο Γιορέντε στο 29' για να έρθει η ολική ανατροπή από τους Αυστριακούς με γκολ των Ζομποσλάι και Μπερίσα στο 40' και το 47'.

Η Ατλέτικο, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με δύο γκολ του Ζοάο Φέλιξ (52', 85') έφυγε νικήτρια από το παιχνίδι.

Όμιλος Β'

Για τον δεύτερο όμιλο, η Ρεάλ απέδρασε με την ισοπαλία από την έδρα της Γκλάντμπαχ, την οποία και είδε να προηγείται με 2-0 με δύο τέρματα του Τουράμ (33', 58').

Για τη «βασίλισσα» έσωσαν την παρτίδα Μπενζεμά και Κασεμίρο στο 87' και το 93' αντίστοιχα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Σαχτάρ και Ίντερ έμειναν στο 0-0 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Όμιλος Γ'

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Πόρτο, από την οποία και ηττήθηκαν με 2-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι στη Μασαλία την ίδια ώρα έστηνε πάρτυ επικρατώντας της Μαρσέιγ εκτός έδρας με 3-0. Τα γκολ των «πολιτών» σημείωσαν οι Τόρες (18'), Γκουντογάν (76') και Στέρλινγκ (81').

Όμιλος Δ'

Τέλος, στον τέταρτο όμιλο, η Λίβερπουλ αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε εν τέλει της Μίντιλαντ με 2-0 στο «Άνφιλντ» χάρη σε γκολ των Τζότα και Σαλάχ (55', 93').

Στο Μπέργκαμο, την ίδια ώρα, η Αταλάντα πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Άγιαξ, από τον οποίο «έκλεψε» την ισοπαλία.

Ο «Αίαντας» προηγείτο στο ημίχρονο με 2-0 χάρη σε γκολ των Τάντιτς και Τραορέ (30', 38') αλλά με δύο γκολ του Ζαπάτα στο 54' και το 60' αντίστοιχα, η Αταλάντα κατάφερε να αποσπάσει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ