Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για Τουρκία: Στο τέλος η Ευρώπη θα φτάσει σε κυρώσεις

«Ο Ερντογάν έχει χάσει το νου του και τη λογική του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις και τη στάση της Ευρώπης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις μετά και την ανάρτηση χάρτη με τον οποίο η Άγκυρα διεκδικεί το μισό Αιγαίο και τόνισε ότι «στο τέλος η Ευρώπη θα φτάσει σε κυρώσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «όσα κάνει η Τουρκία είναι ανεύθυνα. Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία είναι ανεξέλεγκτοι. Ο Ερντογάν έχει χάσει το νου του και τη λογική του» και τόνισε ότι το σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι έχει αναγάγει το ζήτημα αυτό σε Ευρωτουρκικό και όχι μόνο Ελληνοτουρκικό.

«Η Ευρώπη είναι ένα αργό καράβι και αργεί να στρίψει, αλλά έχει αρχίσει να στρίβει», είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι ακόμα και οι μεγάλοι υποστηρικτές της Τουρκίας, λόγω των συμφερόντων τους, έχουν βάλει όριο τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου. «Στο τέλος η Ευρώπη θα φτάσει σε κυρώσεις.»

Ο νέος χάρτης-πρόκληση

Σε χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία, έχει «μαρκάρει» το μισό Αιγαίο και όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, τον χάρτη έδωσε κοινοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου, γράφοντας: «Χαιρετίσματα στο Φατίχ, στο Γιαβούζ και στο Κανουνί. Στη Γαλάζια Πατρίδα μας, την περιοχή ερευνών και διάσωσης την επεκτείναμε με τρόπο που θα περιλαμβάνει και τις περιοχές όπου πραγματοποιούν εργασίες τα ερευνητικά μας πλοία. Καλορίζικο το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ