Αθλητισμος

Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ από τον Σακίλ ΜακΚίσικ του Ολυμπιακού

Ο «κύριος 77» της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, μας δείχνει ποιος είναι εκτός γηπέδων και ρίχνει «φως» στις άγνωστες πτυχές της ζωής του.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σακίλ ΜακΚίσικ
Σακίλ ΜακΚίσικ © Olympiacos BC

Ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή του Αμερικανού παίκτη μπάσκετ του Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ Σακίλ ΜακΚίσικ αποδεικνύεται «λίρα εκατό» με την αγωνιστική του απόδοση και συνολική παρουσία, μία από τις πολύ καλές περσινές μεταγραφές του Ολυμπιακού, άσχετα αν ήρθε σαν λύση ανάγκης την τελευταία στιγμή. Δεν έφτασε με τις μεγαλύτερες «περγαμηνές» και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλημάτων, είχε να επιδείξει μία σχετικά καλή καριέρα στη Ευρώπη, αλλά τελικά αποδεικνύεται βαρόμετρο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτό φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι της Ευρωλίγκα εναντίον της Αρμάνι Μιλάνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη νίκη του Ολυμπιακού με 86-75. Ένας πραγματικός ηγέτης στην άμυνα, εγκλώβισε τους Ιταλούς στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ πρόσθεσε και 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ίσως ο ίδιος βρήκε αυτό που έψαχνε στην ομάδα του Πειραιά.

SMCK77 - "The Calm Before The Storm" - Chapter 1


Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, μακριά από την πατρίδα του και το Σηάτλ που γεννήθηκε, δημιούργησε, με τη βοήθεια του κινηματογραφιστή Χρήστου Τσουκαλά, ένα μικρό ντοκιμαντέρ όπου μας μοιράζεται μαζί μας άγνωστες πτυχές της ζωής του, την πολιτική κατάσταση και τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, τη μάχη της μητέρας του με τον καρκίνο, τη νέα του ζωή –εν μέσω πανδημίας- στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να βλέπουμε προσωπικότητες που απολαμβάνουμε στα γήπεδα, άσχετα αν υποστηρίζουμε την ομάδα του ή όχι, να έχουν «φωνή» και να εμπνέουν τη νεότερη γενιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ