Αθλητισμος

Euroleague: Δεν θα διεξαχθεί το Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό της διοργάνωσης, οι «Πράσινοι» θα κερδίσουν με 20-0 τον αγώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5165565.jpg
© ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI

Η Βιλερμπάν δεν έβρισκε παίκτες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού για το παιχνίδι της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχασε το ματς στα χαρτιά.

Η γαλλική Βιλερμπάν ενημέρωσε τη Euroleague το πρωί ότι ακόμα 4 μέλη της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έμεινε με μόλις 9 στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Η Euroleague, όπως προβλέπει στο νέο της καταστατικό, επιτρέπει σε μια ομάδα να αγωνιστεί εφόσον έχει 8 διαθέσιμους παίκτες. Έτσι, μέχρι και ενώ 2 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, όλα έδειχναν τζάμπολ, εντούτοις οι Γάλλοι ενημέρωσαν ότι τελικά δεν συμπλήρωναν 8αδα και επομένως ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα της τρίτης αγωνιστικής.

Η Διοργανώτρια Αρχή με επίσημη ανακοίνωση της αναφέρει τα παρακάτω:

«Ο αγώνας της EuroLeague για την 3η αγωνιστική της Regular Season μεταξύ της Βιλερμπάν και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Αθηνών που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Πολλοί παίκτες της Βιλερμπάν έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, με την ομάδα να μην έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες στη Λίστα Εξουσιοδότησης ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί να παίξει.

» Έχει ανοίξει διαδικασία που θα αξιολογηθεί από τον Δικαστή της EuroLeague ο οποίος θα λάβει την απόφαση εν ευθέτω χρόνω σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς της EuroLeague για τη σεζόν 2020-21 λόγω της COVID-19.»

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό, αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει το παιχνίδι με 20-0 και θα φτάσει τις 2 νίκες στη διοργάνωση. Οι «Πράσινοι» που ταξίδεψαν στην Γαλλία, θα φύγουν αύριο για τη Βαρκελώνη, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα. 

Αύριο ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ολίμπια Μιλάνο στις 19:30.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ