Αθλητισμος

Παναγιώτης Γιαννάκης για Νίκο Γκάλη: Η ατάκα του για τον Τζόρνταν

Τι είπε για τη σχέση του με τον «Γκάνγκστερ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Γιαννάκης
Παναγιώτης Γιαννάκης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, παρουσιάζοντας άγνωστες λεπτομέρειες από τη συνύπαρξή τους στον Άρη και στην Εθνική Ελλάδος.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για τον Νίκο Γκάλη και τη συνύπαρξή τους σε Άρη και Εθνική Ελλάδος, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά και στον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν καλεσμένος σε βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Νίκο Γκάλη.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για τη συνύπαρξή του με τον Νίκο Γκάλη στην Εθνική Ανδρών και στον Άρη και την ανταγωνιστική φύση που είχαν οι δυο τους. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη διαφορετική προσέγγιση που είχαν με τον Νίκο Γκάλη σε ορισμένα θέματα τα οποία σχετίζονται με το μπάσκετ, όπως η άμυνα και η επίθεση.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Τζόρνταν «The Last Dance», ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέπτυξε την άποψή του για το τι είναι «αρχηγός».

«Το "αρχηγός" έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Δεν είναι κάτι που στο απονέμουν. Αρχηγός είναι ένα άτομο που μέσα στο γήπεδο κάνει πολλά πράγματα, παίρνει ευθύνες, υπερασπίζεται στην προπόνηση τους συμπαίκτες του» τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης που κατέκτησε μεταξύ άλλων πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος με τον Άρη, ενώ με τον Παναθηναϊκό σήκωσε Ευρωλίγκα στο Παρίσι.

«Ο Τζόρνταν είπε πράγματα που δείχνουν τι σημαίνει αρχηγός, όπως ότι έκανε σκληρή προπόνηση και έκανε πράγματα που δεν θα έκανε άλλος, ότι πίεζε τους συμπαίκτες να τον ακολουθήσουν. Έκανε πολλά πράγματα που έχουν μία άλλη παρουσία μέσα στην ομάδα. Καταλάβαινε, όμως, ότι για να κερδίσεις δεν φτάνει μόνο ένας, αλλά πολλά παιδιά να έχουν ρόλους» εξήγησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος είναι από τους λίγους αθλητές στο μπάσκετ που κατέκτησε Ευρωπαϊκό σε επίπεδο εθνικής ανδρών τόσο ως παίκτης (1987) όσο και ως προπονητής (2005).

Για το αν ο Νίκος Γκάλης συνειδητοποίησε ότι είχε ανάγκη τον Παναγιώτη Γιαννάκη για να πετύχει και να κατακτήσει τίτλους, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν χρειαζόταν τον Σκότι Πίπεν, απάντησε: «Δεν ξέρω αν το καταλάβαινε αυτό, δεν μπορώ να το ξέρω. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να κερδίζει, αλλά να το κάνει από την επίθεση. Αυτό δεν μπορείς να το έχεις πάντα».

«Όταν παίζεις με ομάδα που έχει και εκείνη επίθεση, θα πρέπει να αμυνθείς κιόλας. όταν φτάνεις σε αυτό το υψηλό επίπεδο, πολλές λεπτομέρειες μετράνε» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης για τον Νίκο Γκάλη, με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Last Dance» και τα όσα είπε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και την αναφορά του στον Νίκο Γκάλη και τον Μάικλ Τζόρνταν

THE 2NIGHT SHOW - Παναγιώτης Γιαννάκης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ