Αθλητισμος

Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: Από τους καλύτερους στον κόσμο

«Παίζει το τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsitsipas-3.jpg
Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA

Τι δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι δύο τενίστες θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός την Παρασκευή

O Nόβακ Τζόκοβιτς νικώντας με 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 τον Ισπανό Πάμπλο Καρένο Μπούστα , θα είναι αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά  στα ημιτελικά του Ρολαν Γκαρός. 

Κι αν για τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή είναι ο πρώτος στο φημισμένο γαλλικό τουρνουά, ο 33χρονος Σέρβος, No 1 στην παγκόσμια κατάταξη, θα παρουσιαστεί στον 10ο, στην προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος που κέρδισε κάθε ένα από τα Grand Slams τουλάχιστον δύο φορές. 

Ο Τζόκοβιτς θέλησε να διώξει τις όποιες αμφιβολίες σχετικά με τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα με τον Ισπανό, κάνοντας κάποιους  να αναρωτιούνται αν θα μπορούσαν (οι ενοχλήσεις) να επηρεάσουν την προσπάθειά του στα ημιτελικά, απέναντι σε έναν παίκτη που τον έχει νικήσει δύο φορές σε πέντε συναντήσεις, και είναι 6ος  στην παγκόσμια κατάταξη. 

«Λοιπόν, σίγουρα δεν ένιωθα υπέροχα στο ξεκίνημα. Καθώς ο αγώνας συνεχίστηκε, ένιωσα καλύτερα, δεν ένιωσα τόσο πόνο. Προφανώς, είμαι ακόμα στο τουρνουά, οπότε δεν θέλω να αποκαλύψω πάρα πολλά. Νιώθω εντάξει. Νομίζω ότι καθώς ο αγώνας προχώρησε, ζέστανα το σώμα μου, και ο πόνος  υποχώρησε. Μου επέτρεψε να παίζω καλύτερα και καλύτερα και να νιώθω καλύτερα.  Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Ελπίζω στον ημιτελικό να μπορέσω να αισθανθώ καλύτερα και να παίξω  το καλύτερο μου τένις», είπε ο Τζόκοβιτς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Έλληνα τενίστα που θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό. 

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Επάξια είναι στη θέση που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη. Παίζει το τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες, κερδίζοντας τελικούς στο τουρ. Είναι πολύ σταθερός σε όλες τις επιφάνειες, έχει ένα all-around παιχνίδι. Τα όπλα του είναι το σερβίς και το forehand. Παίζει επιθετικά, μπορεί να αμυνθεί καλά γιατί κινείται καλά. Είναι πραγματικά ένας ολοκληρωμένος, all-around παίκτης», τόνισε ο Τζόκοβιτς μιλώντας για τον Τσιτσιπά. 

Αυτή θα είναι η πρώτη σύγκρουση Τζόκοβιτς με Τσιτσιπά στο Grand Slam, ενώ ο Σέρβος , με 36-1 στη σεζόν, έχει κερδίσει 16 από τους 17 τελευταίους μεγάλους αγώνες του κατά παικτών στο Top 20 της κατάταξης, με τη μοναδική του ήττα να έρχεται στους ημιτελικούς του Roland Garros πέρυσι εναντίον του Ντομίνικ Τίμ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ