Αθλητισμος

Επί κοντώ: Έσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα

Δείτε την ιστορική επιτυχία του Σουηδού Αρμάντ Ντουμπλάντις στον ανοικτό στίβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλμα επί κοντώ: Ο Σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις έγραψε ιστορία στον ανοικτό στίβο, καθώς έσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα
Άλμα επί κοντώ: Ο Σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις έγραψε ιστορία στον ανοικτό στίβο, καθώς έσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα © EPA/Stephanie Leccoq

Ο Σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις έσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ στον ανοικτό στίβο του Σεργκέι Μπούμπκα - Κρατούσε από το μακρινό 1994.

Χρειάστηκε να περάσουν 26 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί κάποιος να σπάσει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα στο άλμα επί κοντώ στον ανοικτό στίβο.

Ο Σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις, 20 ετών, κατάφερε αυτό που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο έως απίστευτο στο άλμα επί κοντώ.

Ο Αρμάντ Ντουμπλάντις είναι πλέον ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στον ανοικτό στίβο. Κατέρριψε την κορυφαία επίδοση που κατείχε ο Ουκρανός θρύλος του αθλήματος Σεργκέι Μπούμπκα από το μακρινό 1994. Ο Αρμάντ Ντουμπλάντις έκανε επιτυχημένο άλμα στα 6.15 μ. στο άλμα επί κοντώ στον ανοικτό στίβο στο «Golden Gala» της Ρώμης και άφησε τους πάντες άφωνους.

Είναι πλέον ο κάτοχος όλων των ρεκόρ στο επί κοντώ, καθώς κατέχει και αυτό στον κλειστό στίβο, επιβεβαιώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή είναι ο καλύτερος αθλητής στο αγώνισμά του. Ταβάνι του είναι μόνο ο... ουρανός, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση πλέον να προβλέψει πόσο ψηλότερα μπορεί να πάει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ τόσο στον ανοικτό όσο και τον κλειστό στίβο.

Κ.Λαγουβάρδος: Περιμένουμε άνεμο πάνω από 10 μποφόρ και κύματα 7 μέτρων | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ