Αθλητισμος

Ο δεύτερος «τελικός» του ΠΑΟΚ

Απόψε υποδέχεται την Μπενφίκα με στόχο τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ © EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης τη Μπενφίκα στον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο μία θέση στα πλέι οφ του θεσμού.

Μια ομάδα που έχει αποδειχτεί κακός του δαίμονας, υποδέχεται απόψε ο ΠΑΟΚ στον μονό τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στην άδεια Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούν την πολύ δυνατή Μπενφίκα, η οποία φέτος το καλοκαίρι έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές και επανέφερε στον πάγκο τον Ζορζέ Ζεσούς.

Σήμερα στις 9 το βράδυ θα είναι η τέταρτη επίσκεψη των Πορτογάλων στην Τούμπα. Στις τρεις προηγούμενες έφυγαν νικητές. Το 1999-00 επικράτησαν με 2-1, έχασαν με το ίδιο σκορ στη Λισαβόνα και πέρασαν στα πέναλτι στον τρίτο γύρο του ΟΥΕΦΑ. Το 2014 νίκησαν με 1-0 και μαζί με το 3-0 της ρεβάνς προκρίθηκαν άνετα στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόπερσι ο ΠΑΟΚ ήταν θεωρητικά το φαβορί, αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε πάρει 1-1 στο «Ντα Λουζ» και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την παρθενική του συμμετοχή σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπενφίκα, όμως, απέδειξε πως ήταν πολύ καλύτερη ομάδα και νίκησε με το εμφατικό 4-1. Όπως τότε έτσι και σήμερα, διαιτητής είναι ο Γερμανός Μπριχ.

Η σημερινή αναμέτρηση είναι διαφορετική. Καταρχάς δεν αγχώνει τόσο πολύ τον ΠΑΟΚ. Φέτος ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει αυτοσκοπό την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος είναι ότι δεν διαθέτει το ρόστερ προηγούμενων ετών και ούτε τα χρήματα για να το φτιάξει, λόγω Financial Fair Play. Βασικός στόχος ήταν η πρόκριση επί της Μπεσικτάς, η οποία ήρθε. Μετά το 3-1 κόντρα στους Τούρκους, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ένα ποσό σίγουρα πάνω από 5.000.000 ευρώ. Αν χάσει σήμερα, για τον επόμενο μήνα δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και θα αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα και στις μεταγραφές. Αν νικήσει τότε περνάει στα πλέι οφ (διπλοί αγώνες εκεί) του Τσ. Λιγκ και κυνηγά το θαύμα των ομίλων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ