Αθλητισμος

US Open: Ο Τιμ με ανατροπή επικράτησε του Ζβέρεφ στον τελικό

Είναι ο πρώτος τίτλος του σε επίπεδο Grand Slam

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντομινίκ Τιμ
Ο Ντομινίκ Τιμ © EPA/JUSTIN LANE

Με μεγάλη ανατροπή και νίκη στο tie break του πέμπτου σετ, ο Ντομινίκ Τιμ επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 και κατέκτησε το US Open.

Τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ πέτυχε ο Ντομινίκ Τιμ στον τελικό του US Open κατακτώντας το τρόπαιο.

Αρχικά, στο πρώτο σετ, ο Ζβέρεφ προηγήθηκε ακόμα και με 5-2 του αντιπάλου οπότε δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, κλείνοντας στο σερβίς του.

​Κατά το δεύτερο σετ, ο Γερμανός πήρε προβάδισμα με 2-1 και, παρά την προσπάθεια του Τιμ, ξέφυγε ακόμα και με 5-1. Ωστόσο, ο Αυστριακός μείωσε σε 5-3, αλλά ο Ζβέρεφ αξιοποίησε το πέμπτο σετ πόιντ που είχε και έτσι διαμορφώθηκε το 2-0.

Η εικόνα ήταν ίδια και στο τρίτο σετ, μιας και ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 2-1, αλλά ο Τιμ ισοφάρισε σε 2-2 χάρη στο τέταρτο μπρέικ πόιντ που αξιοποίησε στο έπακρον. Έκτοτε, ο Αυστριακός πάτησε γκάζι και όχι μόνο πήρε προβάδισμα με 2-3, αλλά κατέκτησε και το σετ με 4-6 (2-1).

​Στο τέταρτο σετ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Τιμ ήταν εκείνος που προηγήθηκε στην αρχή με 2-3, με τον Ζβέρεφ να ισοφαρίζει προσωρινά σε 3-3. Ο Αυστριακός έκανε μπρέικ, έφτασε στο 3-5 και μετά στο 3-6, φέρνοντας το ματς στα ίσια (2-2). 

Κατά το πέμπτο -και τελευταίο- σετ της αναμέτρησης, ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 3-2 και χάρη σε μπρέικ έφτασε στο 3-5, αλλά ο Τιμ αρνιόταν να ηττηθεί και έτσι διαμόρφωσε το 5-5 με δικό του μπρέικ. Ύστερα, έγινε το 6-6 με εκατέρωθεν μπρέικ.

Στο tie break του σετ, ο Τιμ προηγήθηκε με 4-6, ο Ζβέρεφ «έσβησε» διπλό championship πόιντ του αντιπάλου του, αλλά δεν ήταν αρκετό καθώς ο Αυστριακός έκανε το 6-8 και με 5-7 games έφτασε στην κατάκτηση του US Open 2020.

​Υπενθυμίζεται ότι είναι ο πρώτος τίτλος σε επίπεδο Grand Slam για τον Τιμ, ο οποίος έγινε ο πρώτος τενίστας που κατέκτησε το US Open και έχει γεννηθεί τη δεκαετία του '90 και, συγκεκριμένα, έχει γεννηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 1993.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ