Αθλητισμος

Το αρνητικό ρεκόρ της ΑΕΚ και η εσωστρέφεια

«Στραβά» ξεκίνησε η σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ © ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα στη χώρα, που συμμετέχει και χάνει σε τέσσερις σερί τελικούς, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στον τελικό του… περσινού Κυπέλλου Ελλάδος έφερε με το καλημέρα γκρίνια και εσωστρέφεια. Ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ένα αρνητικό ρεκόρ. Η «Ένωση» έγινε η πρώτη ομάδα στη χώρα, που συμμετέχει και χάνει σε τέσσερις σερί τελικούς. Η αρχή έγινε το 2017 στον Βόλο, με το 2-1 από τον ΠΑΟΚ, την επόμενη χρονιά ηττήθηκε (ως πρωταθλήτρια) με 2-0 στο ΟΑΚΑ από τους Θεσσαλονικείς, ενώ το 2019, μόνο το σκορ άλλαξε (1-0). Ούτε ο αντίπαλος, ούτε το γήπεδο. Χθες, ήρθε ο Ολυμπιακός στον Βόλο να τη νικήσει με 1-0.

Να σημειωθεί ότι  η ΑΕΚ έχει πέντε συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς, όμως το 2016 είχε νικήσει στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 2-1.

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, η «Ένωση» μαστίζεται από εσωστρέφεια. Ήδη έχει ξεκινήσει γκρίνια από τους οπαδούς στα social media, με συνέπεια το… μισό ρόστερ να θεωρείται για πέταμα και άπαντες να ζητάνε ένα σωρό μεταγραφές.

Η αλήθεια είναι ότι με αφορμή την κατασκευή του γηπέδου, η ΑΕΚ ουδέποτε εξαργύρωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018. Δεν έγιναν ποτέ σημαντικές μεταγραφές, δεν βελτιώθηκε ποιοτικά το ρόστερ, παρά τα εκατομμύρια που ήρθαν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, η ΑΕΚ δεν μπορεί ουσιαστικά να κοντράρει βάθος μιας χρονιάς ούτε τον Ολυμπιακό ούτε τον ΠΑΟΚ.

Στις 20+ μέρες που απομένουν ουδείς γνωρίζει αν η διοίκηση του Δημήτρη Μελισσανίδη θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και σε νέες μεταγραφές. Πάντως, να τονιστεί ότι υπάρχει το ελαφρυντικό ότι δεν αγωνίστηκαν οι καινούργιοι παίκτες, που ενδεχομένως να έχουν να δώσουν κάτι. Βέβαια το ίδιο ίσχυε και για τον Ολυμπιακό.

«Κερασάκι» στην τούρτα για την γκρίνια των οπαδών, δύο γεγονότα που έγιναν σήμερα το μεσημέρι. Ο αγαπημένος μεγάλου μέρους της εξέδρας της ΑΕΚ, ο Όγκνιεν Βράνιες, αγωνίστηκε βασικός με την Άντερλεχτ, οπότε μοιάζει αδύνατο για τους Βέλγους να τον παραχωρήσουν και μάλιστα ως ελεύθερο. Παράλληλα, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο σέντερ φορ που δεν πήρε ευκαιρίες από τον προπονητή Μάσιμο Καρέρα, έκανε ντεμπούτο με τη Φένλο στο πρωτάθλημα Ολλανδίας. Και έκανε χατ τρικ μέσα σε 23 λεπτά! 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ