Αθλητισμος

Δεν κατέβηκαν να παίξουν Μιλγουόκι Μπακς και Αντετοκούνμπο

Η ιστορική απόφαση και η διαμαρτυρία τους για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό στις ΗΠΑ - Νέα βίαια επεισόδια με νεκρούς στο Ουισκόνσιν

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιστορική απόφαση από Μιλγουόκι Μπακς και Γιάννη Αντετοκούνμπο - Δεν κατέβηκαν να παίξουν τον αγώνα με το Ορλάντο, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία
Ιστορική απόφαση από Μιλγουόκι Μπακς και Γιάννη Αντετοκούνμπο - Δεν κατέβηκαν να παίξουν τον αγώνα με το Ορλάντο, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία © EPA/JOHN G. MABANGLO

Μιλγουόκι Μπακς και Γιάννης Αντετοκούνμπο μποϊκοτάρουν το NBA - Δεν κατέβηκαν κόντρα στο Ορλάντο - Διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία στο Ουισκόνσιν.

Σε μια ιστορική κίνηση προχώρησαν οι Μιλγουόκι Μπακς και ο ηγέτης της ομάδας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς δεν κατέβηκαν να παίξουν τον 5ο αγώνα κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ.

Το μποϊκοτάζ των Μιλγουόκι Μπακς και του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και το αιματηρό συμβάν με τον Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν.

Οι Μιλγουόκι Μπακς γίνονται έτσι η πρώτη ομάδα του NBA που μποϊκοτάρει τα playoffs του ΝΒΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για την αστυνομική βία, τον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες στις ΗΠΑ. Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, η συζήτηση να μην κατέβουν στον αγώνα είχε «φουντώσει» την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2020, με τους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς να μην εμφανίζονται για προθέρμανση και να ανακοινώνουν τελικά την αποχώρησή τους από τον αγώνα με το Ορλάντο.

Σε περίπτωση που οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επικρατούσαν των Ορλάντο Μάτζικ, θα έπαιρναν την πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας όπου περιμένουν οι Μαϊάμι Χιτ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του στην ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς δεν κατέβηκαν στον αγώνα κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του στην ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς δεν κατέβηκαν στον αγώνα κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία © EPA/JOHN G. MABANGLO

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, οι Χιούστον Ρόκετς και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ φαίνεται να κινούνται στα χνάρια των Μιλγουόκι Μπακς, καθώς δεν σκοπεύουν να κατέβουν στον μεταξύ τους αγώνα τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2020 (01.30).

 

 

 

 

Η ιστορική απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην κατέβουν στον αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ και να μποϊκοτάρουν το NBA έρχεται λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει ομοσπονδιακές δυνάμεις για την «αποκατάσταση του νόμου και της τάξης» στη συγκεκριμένη πολιτεία, όπου οι αιματηρές διαδηλώσεις συνεχίζονται.

Milwaukee Bucks Players Considering Sitting Out Game 5 In Protest | August 26, 2020 Playoffs

Γιατί οι Μιλγουόκι Μπακς μποϊκοτάρουν το NBA - Το αιματηρό συμβάν στο Ουισκόνσιν με αστυνομικό να πυροβολεί πισώπλατα μαύρο άνδρα

Την περασμένη Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 ένας μαύρος άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση στην πολιτεία Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχτηκε τα πυρά αστυνομικού, ο οποίος τον πυροβόλησε πισώπλατα. Το αιματηρό συμβάν προκάλεσε έκρηξη οργής, με βίαιες διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται καθημερινά. Ο μαύρος άνδρας δέχτηκε επτά σφαίρες στην πόλη Κενόσα, στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, με τους αστυνομικούς να καλούνται στο σημείο για «περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας».

 

 

Στο αίμα βάφτηκε διαδήλωση στο Ουισκόνσιν - 17χρονος άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών - Σκότωσε δύο

Εν τω μεταξύ ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 17χρονος που άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Ο 17χρονος Κάιλ Ριτενχάουζ συνελήφθη στο Ιλινόις και κατηγορείται για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού από πρόθεση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν μέσα στους δρόμους της Κενόσα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Σε άλλα βίντεο διακρίνονται τραυματίες στο έδαφος.

Ο 17χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε διαδηλωτές στο Ουισκόνσιν - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία - Νέες βίαιες διαδηλώσεις
Ο 17χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε διαδηλωτές στο Ουισκόνσιν - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία - Νέες βίαιες διαδηλώσεις © YouTube


Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020. Σε ένα βίντεο φαίνονται πολλοί άνθρωποι να κυνηγούν έναν άνδρα που τρέχει στον δρόμο κρατώντας ένα τουφέκι, καθώς πιστεύουν πως είχε πυροβολήσει έναν άλλο. Ένας από τους διώκτες του φαίνεται να τον κλωτσά, με αποτέλεσμα ο ένοπλος να πέσει στο έδαφος, την ώρα που ένας άλλος άνδρας επιχειρεί να του πάρει το όπλο. Ο ένοπλος πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής.

Σε ένα ακόμη βίντεο φαίνεται ένας άνδρας που μοιάζει να έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι και άνθρωποι να προσπαθούν να τον περιθάλψουν, ενώ ένα άλλο δείχνει έναν άνδρα που φέρει σοβαρό τραύμα στο χέρι.

2 killed, 1 wounded at protests in Wisconsin over police shooting of Jacob Blake

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ