Αθλητισμος

Σάκκαρη: Νίκησε τη Σερένα Γουίλιαμς και προκρίθηκε στους «8»

Του Western and Southern Open του Σινσινάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σάκκαρη: Το εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής της
H Μαρία Σάκκαρη © EPA/DAVE HUNT

Ιστορική νίκη απέναντι στη Σερένα Ουίλιαμς πέτυχε, την Τρίτη (25/08, τοπική ώρα), η Μαρία Σάκκαρη με 2-1 σετ (5-7, 7-6[5], 6-1).

Σπουδαία πρόκριση επί της Σερένα Γουίλιαμς πήρε το Νο 21 του ταμπλό και Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Μαρία Σάκκαρη. 

Η Σάκκαρη εμφανίστηκε πιο έτοιμη από την αντίπαλό της, την οποία και απέκλεισε με 2-1 σετ (5-7, 7-6, 6-1).

Στο πρώτο σετ, η Σάκκαρη ήταν αγχωμένη, υπέπεσε σε πολλά λάθη και έτσι, η Ουίλιαμς προηγήθηκε ακόμα και με 5-2 ωστόσο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντέδρασε και ισοφάρισε σε 5-5.

Στις λεπτομέρειες, όμως, η Αμερικανίδα τενίστρια έκανε το 1-0.

​Κατά το δεύτερο σετ, η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε με break και προηγήθηκε με 3-1, αλλά η Ουίλιαμς που βρίσκεται στο #9 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφάρισε σε 3-3 και, μάλιστα, πήρε και το προβάδισμα με 4-3.

Με καλό τένις και χωρίς να χάσει τη συγκέντρωσή της, η Σάκκαρη έκανε το 5-5, εν συνεχεία το 6-6 και στο tie-break κατέκτησε το σετ.

​Στο τρίτο σετ, η Σάκκαρη έδειξε τη δυναμική της και προηγήθηκε ακόμα και με 5-0 της Ουίλιαμς, η οποία «έσβησε» διπλό ματς πόιντ της αντιπάλου της και πήρε μόλις ένα game.


​Η Σάκκαρη, εν τέλει, έφτασε σε μια ιστορική κατάκτηση σετ με 6-1, αλλά και αγώνα, «γράφοντας» ιστορία απέναντι στην Ουίλιαμς, που έχει κερδίσει συνολικά 39 τίτλους Grand Slam στην καριέρα της.

Επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι, την Πέμπτη (27/08), η Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα που απέκλεισε τη Βέρα Ζβονάρεβα από τη Ρωσία με 2-0 σετ (6-4, 6-2).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ