Αθλητισμος

ΑΕΚ: Περιμένοντας το νέο γήπεδο

Τελευταία χρονιά αναμονής για την Ένωση

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υπό κατασκευή νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Το υπό κατασκευή νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια © Θανάσης Καρατζάς

Η ΑΕΚ στοχεύει σε νέα διάκριση πριν μπουν οι «κιτρινόμαυροι» στο καινούργιο γήπεδο στη Φιλαδέλφεια - Τι μπάτζετ υπάρχει και ποιες αλλαγές θα γίνουν στην ομάδα

Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναλάμβανε τις τύχες της ΑΕΚ το 2014, όταν η ομάδα έπεφτε στα αλώνια της Γ’ Εθνικής, είχε κάνει μια ιεράρχηση των στόχων του. Αρχικά ήταν να την επαναφέρει στη Σούπερ Λιγκ στο μίνιμουμ διάστημα των δύο ετών, όπερ κι εγένετο.

Μετά να κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των φίλων της ομάδας, φτιάχνοντας το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που θα συμβεί μέσα στο 2021. Κι από κει και πέρα, να σημάνει την εκτόξευση του συλλόγου.

Στο μεσοδιάστημα η ΑΕΚ πήρε και πρωτάθλημα το 2018, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος το 2016. Ειδικά στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τη φετινή συμμετοχή έχει πέντε σερί παρουσίες σε τελικούς.

Άρα και για τη σεζόν που έρχεται στόχος είναι μία διάκριση πριν μπουν οι «κιτρινόμαυροι» στη δική τους «Αγιά Σοφιά» στη Φιλαδέλφεια.

Πάντως, όσον αφορά στο μπάτζετ δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν θα γίνουν… τρέλες, ούτε υπερβάσεις. Ουδείς ξέρει αν η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, όμως σίγουρα ένας στόχος είναι η δεύτερη θέση και, φυσικά, το Κύπελλο. Τόσο το φετινό που θα παιχτεί στις 30 Αυγούστου όσο και το επόμενο.

Προπονητής παραμένει ο Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε πάρει πρωτάθλημα στη Ρωσία με τη Σπαρτάκ Μόσχας, με ένα ρόστερ και μπάτζετ αντίστοιχο με αυτό της ΑΕΚ σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών των δύο πρωταθλημάτων.

Ξεκινώντας την ανάλυση του έμψυχου δυναμικού, στους τερματοφύλακες ήδη υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Ο Βασίλης Μπάρκας πουλήθηκε στη Σέλτικ προ ημερών έναντι 5.000.000 ευρώ και η Ένωση έχει μείνει με τους Τσιντώτα-Αθανασιάδη. Κάποιοι λένε ότι η ομάδα δεν θα ψάξει για αντικαταστάτη και θα μείνει με τους δύο Έλληνες γκολκίπερ, όμως η λογική επιτάσσει μια προσθήκη σε αυτή τη θέση.

Στα δεξιά της άμυνας παραμένουν οι Μπακάκης, Παουλίνιο, ενώ στα αριστερά υπάρχει ο Λόπες και αναζητείται ένας ακόμη μπακ μετά τον Χουλτ που έμεινε ελεύθερος.

Στο κέντρο της άμυνας, ο Τσιγκρίνσκι ανανέωσε, ο Βράνιες αναμένεται να γυρίσει και υπάρχουν ακόμη οι Οικονόμου, Σβάρνας, Λάτσι. Ο Οικονόμου δεν έχει ικανοποιήσει και η ΑΕΚ πολύ θα ήθελε να βρει μια πρόταση γι' αυτόν και να τον αντικαταστήσει.

Πολυκοσμία υπάρχει στον άξονα του κέντρου. Ο Καρέρα έχει διαθέσιμους τους Σιμόες, Κρίστιτσιτς, τον Σιμάνσκι που αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από την Τέρεκ Γκρόζνι, τον Γαλανόπουλο που έχασε το μεγαλύτερος μέρος της περσινής χρονιάς λόγω τραυματισμού και τον υιό Σαμπανάτζοβιτς. Φυσικά ως δεκάρι λογίζεται ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, που μπορεί να παίξει και στα πλάγια. Πλήρης είναι η ομάδα εκεί και δεν θα γίνει μεταγραφή, αν δεν φύγει κάποιος.

Στην τριάδα της επίθεσης, η κατάσταση είναι περίεργη και ρευστή. Η Ένωση δεν παίζει πάντα με κανονικά εξτρέμ, προσπαθώντας να χωρέσει εκεί και άλλους παίκτες. Καθαροί ακραίοι είναι οι Βέρντε, Αλμπάνης, ενώ ως τέτοιος λογίζεται και ο Ενομπακάρε που αποκτήθηκε ελεύθερος από τη Β’ ομάδα των Γουλβς. Λογικά θα γίνει άλλη μια προσθήκη.

Όσον αφορά στους ακριβοπληρωμένους επιθετικούς Λιβάγια και Ολιβέιρα συνεχίζουν (για τον Πορτογάλο ίσως έρθει πρόταση), ενώ ερωτηματικό παραμένει ο Αραούχο. Λόγω κορωνοϊού, η ΑΕΚ δεν θα δώσει τα 3,5 εκατομμύρια που προέβλεπε η option αγοράς του παίκτη. Θα συμβιβαζόταν ενδεχομένως με ένα μικρότερο ποσό. Όμως η Λας Πάλμας έχει αρκετά μεγάλα συμβόλαια –είναι και ομάδα Β΄κατηγορίας− και θα προσπαθήσει να τα ξεφορτωθεί.  Ο Αραούχο ζήτησε να μείνει ελεύθερος, κάτι που μοιάζει δύσκολο, όμως οι πιθανότητες να μείνει στην ΑΕΚ με κανονικό συμβόλαιο και όχι δανεικός είναι αρκετές πια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ