Αθλητισμος

Ξανά πρωταθλήτρια Ιταλίας η Γιουβέντους (video)

Κατέκτησε το «σκουντέτο» για ένατη σερί χρονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστιάνο Ρονάλντο
Γιουβέντους © EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Η Γιουβέντους κέρδισε 2-0 τη Σαμπντόρια στο Τορίνο και παράλληλα κατέκτησε και μαθηματικά το 36ο πρωτάθλημα Ιταλίας στην ιστορία της.

Αν και φέτος τα επίπεδα απόδοσής της δεν ήταν τα υψηλότερα δυνατά, η Γιουβέντους μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα Ιταλίας στο ποδόσφαιρο. Η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε δεν άντεξε τον ανταγωνισμό, η Λάτσιο «κλάταρε» στο κρίσιμο σημείο, ενώ η Αταλάντα έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, αλλά της λείπει η εμπειρία. Έτσι, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, η Γιουβέντους μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Σαμπντόρια, πήρε το «σκουντέτο» στην Ιταλία.

Αυτό ήταν το 36ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και ένατο συνεχόμενο, δείγμα ότι εντός των τειχών δεν έχει αντίπαλο. Όμως αυτό που καίει τους πάντες στο Τορίνο είναι η ευρωπαϊκή διάκριση.

Όλα αυτά τα χρόνια της εγχώριας κυριαρχίας, η Γιούβε έχει φτάσει σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως να το κατακτήσει. Η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε στόχο το βήμα παραπάνω, όμως αυτό δεν έχει έρθει ακόμη. Και φέτος, το άγχος είναι ξανά στα αποδυτήρια της Μεγάλης Κυρίας, αφού έρχεται ο επαναληπτικός αγώνας με τη Λιόν για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Γάλλοι έχουν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και απειλούν.

🏆🍾 Juventus Celebrate Their 9th Successive Title Victory! | #STRON9ER CELEBRATIONS

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ