Αθλητισμος

Η ψύχραιμη απάντηση Αντετοκούνμπο για τα ρατσιστικά σχόλια

Το μήνυμά του στο twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © ICON SPORT / EUROKINISSI

Tο μήνυμά του έστειλε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσω social media, απαντώντας έμεσα στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν πρόσφατα σε βάρος του

«Χρησιμοποιήστε το χαμόγελό σας για να αλλάξετε τον κόσμο. Μην αφήσετε τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελό σας».

Με αυτή τη φράση έστειλε το μήνυμά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσω social media, απαντώντας έμεσα στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν πρόσφατα σε βάρος του. Μάλιστα, συνόδευσε το μήνυμα με φωτογραφίες οι οποίες τον δείχνουν να απολαμβάνει την προπόνηση των Μπακς στο Ορλάντο.

 

 

Τις προηγούμενες ημέρες απομακρύνθηκε άμεσα από τη θέση του, με απόφαση Κεραμέως, ο Κωνσταντίνος Καλέμης, Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, καθώς εκφράστηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο Διαδίκτυο, αποκαλώντας τον «μαιμού» σε σχόλιο του στο Twitter. 

«Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές» εγραψε στο Twitter η υπουργός Παιδείας.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ