Αθλητισμος

Η αβεβαιότητα στο ΝΒΑ

Οι δηλώσεις του κομισάριου Σίλβερ και η (προσωρινή) απουσία του Λέοναρντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΝΒΑ
Υπό συζήτηση το μέλλον του NBA © EPA/WU HONG

Στο Ορλάντο μαζεύονται οι 22 ομάδες του ΝΒΑ για να ολοκληρώσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Από χθες ήδη μαζεύονται σιγά-σιγά στο Ορλάντο οι 22 ομάδες του ΝΒΑ που πρόκειται να ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο, πριν βγουν οι 16 που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ. Αν και η διαδικασία μαζέματος και καραντίνας έχει ξεκινήσει, ουδείς είναι σίγουρος αν στα τέλη του μήνα θα υπάρξει τζάμπολ στο πρωτάθλημα.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε αισιόδοξος πως τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής θα είναι επαρκή, όμως ξεκαθάρισε ότι «αν δεν μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την υγεία των παικτών και των υπόλοιπων ανθρώπων στη «φούσκα» που έχουμε δημιουργήσει στο Ορλάντο, τότε θα διακόψουμε τη Λίγκα».

Μετά κι απ’ αυτές τις δηλώσεις, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που διστάζουν να πάνε στο Disney World της Φλόριντα. Καταρχάς και να ήθελαν κάποιοι, δεν μπορούν γιατί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Και μάλιστα, όσοι το ανακαλύπτουν τις τελευταίες μέρες, αποκλείονται αυτόματα.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και φαινόμενα αθλητών που επικαλούνται οικογενειακούς λόγους. Ο Τσάντλερ των Μπρούκλιν Νετς έριξε «άκυρο», ενώ σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν θα ταξιδέψει ο Καουάι Λέοναρντ. Ο περσινός MVP των τελικών με τους πρωταθλητές Ράπτορς και μεγάλο αστέρι των Λος Άντζελες Κλίπερς, είπε ότι θα μεταβεί σε μερικές μέρες στο Ορλάντο, λόγω οικογενειακού ζητήματος. Και τα ρεπορτάζ στις ΗΠΑ αναρωτιούνται αν λέει αλήθεια ή αν περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην αρχή και να αποφασίσει μετά. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ