Αθλητισμος

Μπιάνκα Γουίλιαμς: Κατέληξε με χειροπέδες μετά από έλεγχο (video)

Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια κατηγορεί την αστυνομία για θεσμικό ρατσισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UK athlete shares video of police FORCIBLY removing her from car

Με χειροπέδες κατέληξε η Βρετανίδα πρωταθλήτρια σε αποστάσεις άνω των 200μ., Μπιάνκα Γουίλιαμς, μετά από έλεγχο που της έγινε από αστυνομικούς.

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που δείχνει την Βρετανίδα πρωταθλήτρια σε αποστάσεις άνω των 200μ., Μπιάνκα Γουίλιαμς να καταλήγει με χειροπέδες μετά από έλεγχο από αστυνομικούς.

Η μαύρη αθλήτρια επέστρεφε στο σπίτι της το περασμένο Σάββατο όταν αστυνομικοί της έκαναν σήμα να σταματήσει το αυτοκίνητο για να το ελέγξουν.

Όταν η Γουίλιαμς ζήτησε το λόγο για τον οποίο της γίνεται έλεγχος, κατηγόρησε για θεσμικό ρατσισμό τους αστυνομικούς , οι οποίοι, όπως φαίνεται στο βίντεο, την τραβούσαν έξω από το αυτοκίνητό της την ώρα που η ίδια τους φώναζε πως «ο γιος μου είναι στο αμάξι».

Όλο το περιστατικό καταγράφηκε από την αθλήτρια σε βίντεο που δημοσίευσε καθώς όπως τόνισε ήταν «υποχρεωμένη».

«Κάποιος πρέπει να το κάνει. Αν όχι εγώ, τότε ποιος θα το κάνει; Αυτή η συμπεριφορά συμβαίνει σε βάρος αρκετών μαύρων στη Βρετανία και δεν είναι όλοι στη θέση να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους» είπε η Γούιλιαμς στον Guardian.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχουν ζήτηματα συμπεριφοράς» για τους ένστολους που έκαναν τον έλεγχο το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο περιπολίας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ένοπλης βίας στην περιοχή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ