Αθλητισμος

Παναθηναϊκός: Η εποχή Αλβέρτη - Διαμαντίδη ξεκίνησε

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν για την επόμενη ημέρα της ΚΑΕ στη συνέντευξη Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νέα εποχή του Παναθηναϊκού ξεκίνησε
Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας για την επόμενη ημέρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Η νέα εποχή του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού είναι γεγονός με τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη να αναλαμβάνουν χρέη general manager στην ομάδα που αγάπησαν και αγαπήθηκαν.

Οι θρύλοι του «τριφυλλιού» πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου όπου με τον νέο πρόεδρο της ΚΑΕ, κ. Τριαντόπουλο μίλησαν για το μέλλον της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε γνωστό πως ο Νίκος Παππάς θα αποχωρήσει ενώ παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν και οι Τζίμερ Φρεντέτ και Ντεσόν Τόμας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Μάρκους Φόστερ, ενώ υπήρξαν ακόμα αναφορές στην σχέση της ομάδας με την EuroLeague, το μπάτζετ της νέας σεζόν και τους στόχους της.

Ανοίγοντας την συνέντευξη, ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Τάκης Τριαντόπουλος, μίλησε για τις αλλαγές στην ομάδα, την επόμενη ημέρα ενώ έστειλε μήνυμα ενότητα σημειώνοντας πως «μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους που έχουν τη δική τους ιστορία και αγάπη στον Παναθηναϊκό».

Αλβέρτης: Χρειαζόμαστε τον κόσμο και την αγάπη του

«Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια, έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον που είναι τα 700 παιδάκια που είναι στην Ακαδημία», είπε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και στη συνέχεια ζήτησε τη στήριξη του κόσμου και την αγάπη του και είπε πως θέλουν να φτιάξουν μια παναθηναϊκή ομάδα που «θα παλεύει με αξιοπρέπεια και αγωνιστική διάθεση». Σημείωσε ότι στόχος τους είναι η ομάδα να εκπέμπει υπερηφάνεια και υγεία, τονίζοντας όμως ότι δεν γίνεται η ομάδα να είναι συνεχώς πρωταγωνίστρια.

«Το έχουμε πει: στις χαρές και στις λύπες μαζί. Εκεί είναι που πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι δύσκολα; Ενδεχομένως. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά πρέπει να παλέψουμε ο καθένας από το πόστο του. Έχουμε υποχρέωση και στα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω».

Διαμαντίδης: Υποχρέωση μας να παλέψουμε

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να δώσουμε πίσω όσα πήραμε» και πρόσθεσε:

«Μακάρι στο τέλος να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα βγάζει υγεία και θα παλεύει μέχρι τέλους. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλα να πάνε καλά».

Βόβορας: Το τρίπτυχο του προπονητή

Ο νέος τεχνικός της ομάδας αφού έκανε κι αυτός αναφορά στη λέξη «οικογένεια» και το πώς αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό είναι ο Παναθηναϊκός. Επίσης, ανέφερε τρία χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η ομάδα: αθλητικότητα, το μεγάλο κίνητρο των παικτών και η πνευματική δύναμη.

Αναφορικά με τη Euroleague τη χαρακτήρισε το πιο σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, λέγοντας πως αν δεν είσαι σκληρός πνευματικά, δεν θα πετύχεις. Στο πρότζεκτ που ξεκινά είπε πως θέλει ενέργεια και ομαδικότητα και αυτό που ζητά είναι μια «τίμια παναθηναϊκή προσπάθεια», όπως είπε. «Να βλέπει ο κόσμος ότι λέμε λίγα, αλλά παλεύουμε πολύ», είπε.

Εν συνεχεία ευχαρίστησε τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Μάνο Παπαδόπουλο αλλά και τους τεχνικούς που συνεργάστηκε (Πεδουλάκη, Πασκουάλ και Πιτίνο), είπε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες του εγχειρήματος και κατέληξε πως «θεωρώ ότι είμαι έτοιμος, ειδικά όταν έχω την ευλογία να έχω δίπλα μου ανθρώπους όπως ο Φραγκίσκος και ο Δημήτρης».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ