Αθλητισμος

Η «μαύρη» Τρίτη της Μπαρτσελόνα

Πώς μέσα σε λίγες ώρες έχασε πρωτάθλημα στο μπάσκετ και (μάλλον) στο ποδόσφαιρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμπ Νου
Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, Καμπ Νου © EPA/ALEJANDRO GARCIA

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε μέσα στην ίδια ημέρα να χάσει το πρωτάθλημα στο μπάσκετ αλλά απώλεσε και σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα στο ποδόσφαιρο.

Η τελευταία μέρα του Ιουνίου θα μνημονεύεται από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και σίγουρα όχι με τον καλύτερο τρόπο. Διότι μέσα σε λίγες ώρες χάθηκαν το πρωτάθλημα μπάσκετ και πολλές ελπίδες για τον φετινό τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Την Τρίτη το απόγευμα, η Μπάρτσα αγωνιζόταν στον τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ. Εξαρχής ήταν το φετινό φαβορί. Τόσο για την Ευρωλίγκα που δεν ολοκληρώθηκε όσο και για τους εγχώριους τίτλους. Με 41 εκατομμύρια μπάτζετ, άλλωστε, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Μάλιστα το έργο των «μπλαουγκράνα» έγινε θεωρητικά πιο εύκολο, αφού η Ρεάλ βγήκε από τη μέση. Όμως, η Μπασκόνια είχε άλλη άποψη και στον μεγάλο τελικό νίκησε 69-67, έπειτα από δραματικό φινάλε.

Underhill West- Serenity(Official Video)

Χθες βράδυ ήρθε και το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην μπάλα για να… αποτελειώσει τους φίλους της ομάδας. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα το κλίμα εξαρχής δεν ήταν καλό. Με το που μπήκαν οι ομάδες μετά τη διακοπή η Μπαρτσελόνα συγκατοικούσε με τη Ρεάλ στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά στην ισοβαθμία υπερτερούσαν οι Μαδριλένοι. Το περασμένο Σάββατο η παρέα του Μέσι έφερε 2-2 με τη Θέλτα, κάτι που προκάλεσε μίνι εξέγερση στα αποδυτήρια, αφού οι ποδοσφαιριστές έβαλλαν κατά του προπονητή Σετιέν. Η κατάσταση έγινε χειρότερη μετά το 2-2 με την Ατλέτικο, καθώς αν η Ρεάλ νικήσει αύριο βράδυ τη Χετάφε θα πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων.

Ο Σετιέν δηλώνει πως δεν νιώθει καμία πίεση, όμως όλοι είναι εναντίον του. Και δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα που καίει τους Καταλανούς, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάπως έτσι, πήγε στράφι και το εύστοχο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε το 700ό γκολ στην καριέρα του. Βέβαια δεν υπήρχε παράβαση στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως πραγματικό σκάνδαλο ήταν το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν σε 2-2 οι φιλοξενούμενοι.

Highlights FC Barcelona vs Atlético de Madrid (2-2)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ