Αθλητισμος

Μπέρνι Έκλεστοουν: Οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές από τους λευκούς

Αιχμές κατά του Λιούις Χάμιλτον από το πρώην αφεντικό της F1

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπέρνι Έκλεστοουν
Μπέρνι Έκλεστοουν © EPA/SRDJAN SUKI

Το πρώην αφεντικό της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Έκλεστοουν άφησε αιχμές κατά του Χάμιλτον και της αντιρατσιστικής ευαισθησίας.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν υποστήριξε ότι «οι μαύροι είναι περισσότερο ρατσιστές από τους λευκούς» προσθέτοντας ότι του προκάλεσε έκπληξη η δήλωση του Λιούις Χάμιλτον για την οργή που νιώθει για την ανοχή της «Φόρμουλα 1» απέναντι στον ρατσισμό και τις ρατσιστικές αντιδράσεις κάποιων φαν του αθλήματος προς το πρόσωπό του.  

Στη συνέντευξή του στο CNN Sport το πρώην αφεντικό της «Φόρμουλα 1»  είπε χαρακτηριστικά για τον Βρετανό πρωταθλητή: «Με εκπλήσσει που τον απασχολεί το θέμα αυτό. Με θλίβει αν είναι κάτι που το πήρε στα σοβαρά. Δεν μου είχε ποτέ δώσει την εντύπωση ότι ασχολούνταν με τις αντιδράσεις των φαν του αθλήματος».

Την περασμένη εβδομάδα ο Λιούις Χάμιλτον αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό το 2008 στην Ισπανία όταν κάποιοι φαν έκαναν χρήση του blackface για να τον χλευάσουν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της, Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού, στο Λονδίνο την περασμένη Κυριακή, περιγράφοντας την εμπειρία ως «πραγματικά συναισθηματική». Ο 35χρονος Βρετανός «πιλότος», ο οποίος είναι ο μοναδικός μαύρος οδηγός F1, έγραψε στο Instagram: «Πήγα στο Χάιντ Παρκ σήμερα (σ.σ. Κυριακή) για την ειρηνική διαμαρτυρία και ήμουν τόσο υπερήφανος που έβλεπα τόσα πολλά άτομα από όλες τις φυλές και τα υπόβαθρα που υποστηρίζουν αυτό το κίνημα. Ήμουν υπερήφανος που ήμουν εκεί για να αναγνωρίσω και να υποστηρίξω το κίνημα της Μαύρης Ζωής και την μαύρη κληρονομιά μου».

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σε συνέντευξή του στους «Sunday Times», την πρόθεσή του να συστήσει μία επιτροπή, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων μαύρων στα επαγγέλματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης της επιστήμης, της τεχνολογίας και των μαθηματικών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ